Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Najava testa: Toshiba 39L4333DG – LED LCD televizor s Toshiba Cloud TV internet funkcijama

Najava testa: Toshiba 39L4333DG – LED LCD televizor s Toshiba Cloud TV internet funkcijama

Toshiba-L4333dg-header

Prošla je već gotovo godina dana kako smo testirali Toshibin najbolji televizor za 2012. godinu, model 55ZL2 koji će ostati upamćen kao prvi Ultra HD televizor dostupan u našoj regiji, a koji također za prikaz 3D sadržaja ne zahtijeva da korisnik nosi 3D naočale. Ovoga puta nećemo testirati sam vrhunac ponude već daleko pristupačniji televizor pune HD razlučivosti, opremljen najnovijom inačicom Toshibine Smart TV platforme, a koja ove godine nosi ime Cloud TV. Testni primjerak je na test ustupila tvrtka Helikop iz Zagreba.

Dizajn televizora je klasičan – pri pogledu na poleđinu i zastario. Dubina televizora iznosi čak 8.5 cm što je poprilična dimenzija za današnje pojmove, no s druge strane manja je od primjerice prošlogodišnje Samsungove EH serije, također LED televizora s direktno postavljenim pozadinskim osvjetljenjem. Okvir oko mat zaslona je tamno sive boje, širine od 1.5 cm i svega nekoliko milimetara udaljenim od ravnine zaslona, što svakako daje moderniji izgled nego poleđina. Stalak je kvadratičnog oblika, tamno sive plastike kao i okvir televizora, te s laganim nagibom prema naprijed. Ono što nam se nije svidjelo jest kvaliteta izrade i to na spoju stalka i televizora, a koji je vrlo klimav i daje dojam nekvalitetnog. Smatramo da je Toshiba trebala metalni okomiti element učivrstiti s barem još dva vijka za bolju stabilnosti.

Toshiba-L4333dg-reflexions

Mat zaslon 39″ velike dijagonale.

Toshiba je osvježila dizajn sučelja što je vidljivo već pri samoj instalaciji, a posebno nakon otvaranja naslovnog zaslona koji je dizajnom sada značajno bolje riješen i nudi više mogućnosti. Osim pristupa internet aplikacijama kojih doduše nema mnogo, korisnici sada mogu otvoriti bilo koju internet stranicu putem otvorenog internet pretraživača, a čije bismo performanse ukratko mogli upisati kao vrlo stabilne i dovoljno dobre za svakodnevnu upotrebu. Po potrebi se može povezati USB tipkovnica i miš za brz unos teksta i olakšanu navigaciju.

Toshiba-L4333dg-smart-tv

Toshiba Cloud TV platforma.

U segmentu kvalitete slike, Toshiba nudi pregršt opcija za podešavanje slike, kao i podršku za kalibraciju putem USB povezanom kolorimetra koji se zasebno može nabaviti. 50 Hz zaslon je potpomognut sa skenirajućim pozadinskim LED osvjetljenjem za 100 AMR (Active Motion & Resolution) vrijednost koja bi trebala pružiti veću oštrinu na razini 100 Hz televizora. Sve detalje vezane za sliku, kao i za stabilnost softvera ćemo provjeriti u detaljnoj recenziji, a koju na stranicama HD Televizije možete uskoro očekivati.

U nastavku donosimo slike raspakiravanja i instalacije:

Toshiba-L4333dg-content

Uredno zapakiran sadržaj pakiranja.

Toshiba-L4333dg-connectors

Četiri HDMI priključka, 2 USB-a, integriran Wi-Fi – solidno za osnovni Smart TV model.

Toshiba-L4333dg-thickness

Dubina televizora u usporedbi s Blu-ray ambalažom.

Toshiba-L4333dg-weight

Televizor je toliko lagan da smo ga morali staviti na vagu i provjeriti koliko točno. 7.9 kg sa stalkom.

Toshiba-L4333dg-remote

Srebrni daljinski upravljač klasičnog dizajna i pojedinih prilično klimavih tipki.

Toshiba-L4333dg-setup

Jednostavna i brza instalacija uz opise svake funkcije.

Na test ustupio: Helikop
helikop-logo

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

6 komentara

  1. Kada možemo očekivati recenziju pošto planiram uzeti navedeni TV ovih dana? Može neka brzinska informacija – isplati li ga se kupiti? :)

  2. Mene svaki put ka dodjem kod brata iznenadi njegov toshiba 40″ lcd (ne led)tv. Telkać mu je star već jedno tri godine (i tada je bio tek ulazni model) ali nekako mi djeluje kao da ima bolji kontrast od svih LG-ja i bolji vidljivi kut od svih sony televizora koje sam imao do sada. Sa zanimanjem iščekujemo recenziju ovog modela.
    Usput pitanjce, čije panele toshiba ugrađuje u svoje televizore

    • Moj privatni televizor je kupljen 2007. godine, Panasonic 32″ i mogu reći da ima izvrstan kut gledanja i kvalitetu zvuka – kad sam na njegovo mjesto za probu stavio Panasonic E6 (koji je najveći koji sam mogao staviti u regal), razočarao sam se uskim kutem gledanja i zvukom koji zbog down-firing pozicije zvučnika djeluje neprirodno. Budem provjerio čiji su paneli, no u ovom konkretnom slučaju ne bih se čudio da je neki od tajvanskim dobavljača.

  3. Od LG-a i mobitel ima bolji kontrast, ali to je mana IPS panela…

  4. Televizori sa uskim kutem gledanja teško mogu biti preporučljivi za široke dnevne boravke gdje često više osoba prati tv iz različitih kuteva. Za sobu već da

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*