Audio-video uređajiPhilipsVijesti

Philipsova 3 savjeta za manje stresa i više produktivnosti

philips-BDM3470UP

Dolaskom proljeća dani postaju duži i sunčaniji i pozivaju na boravak u prirodi i uživanje u lijepom vremenu na otvorenome. No, mailovi ne prestaju dolaziti, kolege još uvijek čekaju na povratni poziv, a poslovni zahtjevi samo rastu. Ovom izazovu doskočio je MMD, vodeća tehnološka tvrtka i brand licencirani partner za Philips monitore, koji je odlučio pružiti savjete za što produktivniji dan i veću uštedu vremena.

Prvi savjet: Dovoljno mjesta i pregledan radni prostor

Kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće poslovne zadatake, potrebno je čišćenje vlastitog radnog stola, a to se odnosi i na pozadinu računala. Bilo da se radi o slaganju nekorištenih datoteka u mapu ili brisanju dokumenata, adekvatna oprema znatno olakšava svakodnevne aktivnosti u poslovnom okruženju. Idealna pomoć u takvim situacijama su monitori velikih formata jer mogu poredati više prozora jedan uz drugog i na taj način omogućiti istodobno gledanje više informacija i brže izvršavanje zadataka. Iz tog razloga je Philips lansirao monitor BDM4065UC koji pruža veliki prostor od 40 inča i dodatnu priliku za širenje sadržaja na desktopu.

philips-40-BDM4065UC

Nije teško zaključiti da jedan veliki zaslon može zamijeniti konfiguraciju dvostrukog monitora koji se danas najčešće koristi za aplikacije orijentirane na veliku količinu podataka, česte u financijskom sektoru. Zaslon s 34 inča i omjerom 21:9 može se lako nadomjestiti s dva 24-inčna ekrana s obzirom na preglednost informacija, ali ono što čini razliku kod većeg ekrana je ušteda prostora na radnom mjestu, štednja energije i manje odvlačenje pažnje između dva zaslona. Tako je Philips plasirao na tržište i monitor BDM3470UP koji omogućuje paralelno gledanje sadržaja zahvaljujući streamovima koji dolaze iz različitih izvora (slika na vrhu članka).

Drugi savjet: Stvoriti prilagođene radne zone

Mali zasloni često kreiraju situaciju uklanjanja ili bacanja u drugi plan prethodnih zadataka. To nije slučaj s većim ekranima jer omogućuju lakše i brže vraćanje dokumentu na kojem se radilo. Veliki zaslon također omogućuje dijeljenje prostora na više zona što je nabolji pristup korištenju desktopa većih dimenzija jer se moguće fokusirati na radnu zonu s najvažnijim zadatkom u centru ekrana, a ostatak prostora posvetiti organizaciji i zadacima kao što su mail ili messenger aplikacije. Razlog zašto je ovakav način organizacije najbolji izbor u dinamičnim poslovnim okruženjima je što sprečava razna ometanja poput zvučnih signala na mailu ili pop-up podsjetnika koji skreću pozornost s važnih zadataka.

Treći savjet: Bezbrižan rad s više detalja

Nije novost da standardna rezolucija izaziva česte smetnje tijekom rada na računalu kao što su naprezanje očiju, mala razlučivost teksta i rad na aplikacijama namijenjene grafičkom dizajnu. Zato ne čudi sve veća popularnost tehnologija s izuzetno visokim rezolucijama i gustoćom piksela izvan HD-a. Veći zaslon koji stvara veću preglednost i više radnog prostora može pridonijeti produktivnosti na radnom mjestu ali i dalje nedovoljno ako ne postoji veća razlučivost zaslona.

philips-288P6LJEB

Upravo zato postoji veliki interes korisnika za QHD (Quad High Definition) koji dolazi s rezolucijom od 2560 x 1440 piksela po inču. Uz mnogo novih i različitih prijenosnih računala koji sada sadrže QHD rezoluciju, vanjski zaslon QHD osigurava korisnicima prijenosnih računala istu rezoluciju slike na vanjskom zaslonu, kao i na svojim prijenosnim računalima. Čak i finija UHD (Ultra High Definition) rezolucija, također nazvana 4K razlučivost, pakira četiri puta više piksela po inču ekrana kao i što Full HD donosi četiri puta veću jasnoću. To se sve može pronaći u Philipsovom modelu monitora 288P6LJEB. Ova visoka razlučivost omogućava precizno uređivanje piksela na elementima koji se nalaze na zaslonu, a smanjuje i broj pokreta mišem što u konačnici sprečava dodatni pritisak na ruke i dlanove.

Stoga svi koji nisu navikli prihvaćati savjete neka ne oklijevaju jer Philipsova proljetna strategija obećaje bolju produktivnost, ugodniju radnu atmosferu i više slobodnog vremena. Jedino preostaje nadati se što boljoj vremenskoj prognozi!

Adsense

Sponzorirani clanak

Sponzorirane objave koje se u cijelosti prenose od naručitelja u svrhu promocije tvrtki i njihovih proizvoda. Mišljenja i podaci izneseni u ovakvim objavama ne potječu od autora HD Televizije.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!