Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Stigla potvrda – Google naočale će u budućnosti podržavati kontaktne leće

Stigla potvrda – Google naočale će u budućnosti podržavati kontaktne leće

Google-naocale-Explorer-izdanje

Stižu uzbudljive vijesti iz Google-a, koji je preko Google Glass G+ stranice potvrdio da će Google naočale raditi i s kontaktnim lećama. Naravno, to se odnosi na buduće modele čiji je dizajn još u izradi. Sadašnje naočale Explorer Edition nisu kompatibilne sa posebno prilagođenim lećama, no iz Google-a najavljuju da se do kraja godine može očekivati novi dizajn.

Dizajn je modularan i omogućuje širok raspon različitih opcija, uključujući rad s kontaktnim lećama. Na slici niže je Greg Priest-Dorman, član Google Glass tima i pionir nosivog hardvera, koji nosi jedan od prototipova naočala koje su u postupku testiranja.

Greg-Priest-Dorman

Ove vijesti ne iznenađuju jer je ekipa iz razvojnog tima svjesna da je važno uzeti u obzir podršku za kontaktne leće budući da mnogo ljudi nosi dioptrijske naočale ili kontaktne leće.

Izvor: TechCrunch

About Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

One comment

  1. Vjerujem da će ove naočale biti puno zanimljivije od 3D naočala za televizore :). Tko nije vidio, svakako neka pogleda ovaj video na temu Google naočala u praksi: http://www.youtube.com/watch?v=H4xvqNq1mY8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*