Vijesti

Octava najavljuje HDMI na mrežni adapter

Ako se pitate gdje ćete nabaviti toliko dug HDMI kabel da spojite svoje dvije najudaljenije prostorije u stanu (jedna je primjerice podrum gdje skid… khmm, arhivirate HD sadržaje, a druga je dnevna soba kat il’ dva iznad gdje vam se sjaji veliki HDTV), rješenje za vas dolazi iz Octave u vidu adaptera kojim možete HDMI signal prenositi putem dva mrežna kabela.

Udaljenost? 45 metara za 1080p, odnosno 90 za 1080i. Preporuča se upotreba CAT6 certificiranog kabela, premda će i CAT5 poslužiti. Za uspješan prijenos biti će vam potrebna dva mrežna kabela kako bi se zvuk i slika, te HDCP podaci mogli prenositi. Octava prijemnik i predajnik zahtjevaju dodatna napajanja za najbolje performanse. Cijena? Prava sitnica, 199 am. zelembaća, a dostupnost istog već od idućeg tjedna.

Izvor: EngadgetHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!