Vijesti

Japan vodi po broju gledatelja HD televizije

HD Ready logoInovacije za koje je Japan zaslužan u 80.-tim i 90.-tim godinama prošlog stoljeća dovele su ga na prvu poziciju broja gledatelja HD sadržaja, a tu poziciju drži i dan danas.

Prema istraživačkoj tvrtci, SNL Kagan, broj gledatelja HDTV sadržaja se stalno povećava u svijetu, a glavni krivac za taj trend je pad cijena opreme. Radi se o novoj studiji, “Global High Definition Television Trends”, koja je nazvana Japan prema državi gdje je ovaj standard uzeo najvećeg maha.

Japanski davatelji usluga nude HDTV usluge po niskim cijenama svojim korisnicima, dok dio nudi HD sadržaje potpuno besplatno, sve kako bi se zadovoljilo gladno tržište. SAD je trenutno na drugoj poziciji, no stručnjaci planiraju da će preteći Japan do kraja 2008 godine, kada će broj HD kućanstava u SAD-u narasti sa sadašnjih 6 na očekivanih 12 milijuna.

HDTV tržišta u Kanadi, Francuskoj i u SAD-u su prvenstveno orijentirana na plative HD sadržaje, dok u potonjoj državi davatelji kabelske i širokopojasne usluge stalno povećavaju broj HDTV kanala za svoje pretplatnike. SNL Kagan predviđa da će tržište HDTV davatelja usluga porasti s jedne milijarde (2007) na čak 12 milijardi dolara do 2016. godine.

VIA: afterdawn.com

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!