Vijesti

SHV – format nasljednik HD-a

Tri glavna distributera video sadržaja danas su demonstrirala moć Super Hi-Vision formata, medija koji će jednoga dana zamijeniti HD razlučivost. SHV će ponuditi razlučivost od 7680×4320 piksela, što bi trebao dati 16 puta oštriju sliku od današnjih HD sadržaja. Uz rezoluciju od koje boli glava ide još jedan vrtoglavi podatak – SHV će podržavati do 22.2 kanalni zvuk, što ne samo da otvara pitanje gdje to čudo instalirati, već i treba li kupovati kostim Čovjeka Pauka – 22 zvučnika i 2 subwoofera donose žica kao omanja centrala. SHV show u Amsterdamu su pripremili japanski NHK, talijanski RAI, te britanski BBC, a na ovom linku možete dobiti barem okvirno osjećaj dimenzija i oštrine SHV slike. IBC-jev direktor tehnologije, Phil White, je priznao da će proći još mnogo vremena prije nego što domovi prihvate format ovako visoke razlučivosti (mora da se šali). Izvor

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!