Audio-video uređajiVijesti

Mitsubishi prekida proizvodnju televizora sa stražnjom projekcijom

mitsubishi-rrtv

Mitsubishi Electrical Visual Solutions America je obavijestio servisne centre kako je prestao s proizvodnjom DLP-baziranih projekcijskih televizora, te je time ugašena njihova proizvodnja na globalnoj razini obzirom da je Mitsubishi bio posljednji proizvođač televizora sa stražnjom projekcijom. Proizvođač će se sada koncentrirati na projektore, digitalne zidove, digital signage i ostala poslovna rješenja.

Televizor sa stražnjom projekcijom (Rear-projection television ili RPTV) označava tehnologiju velikih zaslona, a čija je glavna odlika jako povoljan odnos veličine dijagonale i cijene. RRTV zasloni su bili veličine i do 250 cm, odnosno 100 inča.

Mitsubishi ima dugu povijest na RRTV tržištu, te je svoj prvi 50-inčni HD Ready CRT za potrošače lansirao sredinom 90-ih godina, te u narednim godinama nastavio s proizvodnjom i usavršavanjem RRTV modela unatoč tome što su konkurentni proizvođači odustajali od spomenute tehnologije i okretali se digitalnim zaslonima. Mitsubishi se je također okrenuo LCD-ima, no nastavio je s lansiranjima novih inovativnih RRTV modela koji su predstavljali glavninu ponude. 2007. godine je tako predstavio osam LCD televizora i devet DLP RRTV-a.

Posljednji konkurent na ovom tržištu je bio korejski Samsung, a koji je odustao 2009. godine i ostavio Mitsubishiju čitavo tržište. Proizvođač je to odlučio iskoristiti i dodatno se koncentrirao na RRTV modele, te je početkom 2011. godine izašao s LCD tržišta i najavio potpuni prestanak proizvodnje modela manjih od 65 inča.

U ponudi su se tako našli 3D televizori s naprednim procesorom slike i punom HD razlučivosti, a bili su dostupni sve do veličine od 92″.

Više detalja o Mitsubishijevom prestanku proizvodnje RRTV modela i iskustva vlasnika jednog takvog televizora možete pročitati na CE Pro stranici.

mitsubishi-92inch

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!