IgreVijesti

Video: LG-jeva reklama za novu igru Call of Duty pokazuje kako bi 3D trebao izgledati

lg-3d-gaming-call-of-duty

Da promotivnih video materijali za 3D televizore izgledaju daleko bolje od 3D slike koju takvi televizori doista mogu prikazati, već smo se u mnogo, mnogo i mnogo reklama mogli uvjeriti. Još jedan takav primjer najnovija je reklama korejskog LG-ja, a u kojoj prikazuje kako realistično najnoviji nastavak igre Call of Duty može izgledati na njihovim Cinema 3D televizorima. Video u nastavku.

Igranje 3D igara jest novost u svijetu televizora, no ne i u svijetu računala. U prošlom desetljeću bilo je više aktivnih 3D rješenja, a koje su računalne igre pretvarale u trodimensionalni prostor i time omogućavale igračima da bolje procjene prostor i objekte u njemu. Ipak, pravi komercijalni uspjeh je doživio tek 2008. godine NVIDIA-in 3D Vision sustav koji je za svoj rad zahtijevao poseban 3D monitor s osvježavanjem od 120 Hz, sinkronizator, 3D naočale, te grafičku karticu od istog proizvođača. Broj igara koje su optimirane za NVIDIA 3D prikaz raste i dan danas, a na tržištu se također nalaze i gotova rješenja u vidu prijenosnih računala s ugrađenim sinkronizatorom za jednostavniji 3D gaming  u pokretu.

Dolaskom 3D slike na velike ekrane televizora proizvođači su bili svjesni kako će 3D gaming biti važan faktor porasta popularnosti njihovih novih modela, stoga su iskoristili 3D prikaz preko naočala za jedinstvene značajke, poput Dual Play funkcije. Dual Play omogućuje da dva igrača istovremeno gledaju ekran televizora, no svaki od njih će vidjeti svoju “polovicu” preko cijelog ekrana, što je preglednije od gledanja pola ekrana kod “split-screen” načina igranja. Osim toga, Dual Play omogućuje da protivnik ne vidi što radi druga strana, tako da je igranje pravednije.

Iako idejno odlično zvuče, navedena funkcija nije savršena i osim što se obrisi druge slike mogu vidjeti na ekranu (crosstalk), funkcija je procesorski zahtjevna i povećava vrijeme potrebno da slika se pojavi na ekranu, što je mjera koju nazivamo kašnjenjem signala (eng. input lag). Kako “izgleda” kašnjenje signala možete vidjeti u zasebom članku.

Kako bilo da bilo, ne sumnjamo da će novi Call of Duty®: Black Ops II izgledati izvrsno na velikom Cinema 3D televizoru, no za pravo bojište u vlastitoj sobi ćemo ipak morati pričekati neko buduće vrijeme. Kućni holodeck možda?

Izvor: LG USA

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!