Vijesti

LG obilježava 10 godina poslovanja u Hrvatskoj i financijski rezultati za 2016.

LG-SIGNATURE-OLED-TV-W_models

Hrvatski ured LG-a, iako pravno pripada regionalnoj podružnici sa sjedištem u Budimpešti, zauzima značajno mjesto unutar globalnog sustava od čak 125 poslovnih jedinica. Pokrenut je 2006. godine sa samo dva zaposlenika, a danas u njemu radi 12 profesionalaca zaduženih za prodajnu i tehničku podršku te marketing za svaku proizvodnu cjelinu.

Od samog osnutka vodi ga Mario Medved, uspješni menadžer i direktor LG-a Hrvatska. LG je u Hrvatskoj prije jednog desetljeća više-manje bio sinonim za klima-uređaje, dok je danas jedan od najprepoznatljivijih, ali i najpopularnijih brandova televizora, monitora, mobilnih uređaja i kućanskih aparata. Ovo se ocrtava i na globalnoj razini, gdje je 2016. bila rekordna u segmentima kućne zabave i kućanskih aparata – istaknuo je Mario Medved.

Naime, LG Electronics je 2016. ostvario operativnu dobit u iznosu od 1,16 milijardi dolara. Riječ je o povećanju od 12,2% u odnosu na 2015. što je u velikoj mjeri posljedica odličnih rezultata prodaje kućanskih aparata, klimatizacijskih rješenja i proizvoda za kućnu zabavu — LG-evi prihodi u 2016. iznosili su 47,92 milijarde dolara, dok je neto dobit bio 109,31 milijun dolara.

Među LG-evim poslovnim jedinicama posebno se ističe tvrtka Home Entertainment koja je ostvarila operativnu dobit od 1,07 milijardi dolara, najveću u povijesti tvrtke, dok su prihodi od 15,08 milijardi dolara u 2016. bili najveći među LG-evim tvrtkama. Tvrtka Home Appliance & Air Solutions također je ostvarila iznimne rezultate u prošloj godini — prihod od 14,92 milijarde dolara te operativnu dobit od 1,15 milijardi dolara. Riječ je o povećanju od 36% u odnosu na 2015. godinu što je najveće povećanje prihoda među LG-evim tvrtkama.

lg-super-uhd-ces-2017

LG-evi proizvodi tehnološkim i dizajnerskim rješenjima olakšavaju svakodnevicu, a to omogućuju velika ulaganja, ističe Mario Medved: „Kao i svakoj kompaniji iz segmenta potrošačke elektronike, inovacije su u srži onoga što radimo. Iz godine u godinu smo među prvih 10 kompanija u svijetu po broju patenata (primjerice u 2015. smo ih imali 2.242), ali nama je bitno tu tehnologiju donijeti u dnevne sobe. Inovacija nema smisla ako život korisnika ne čini lakšim i boljim.“

Iz kompanije poručuju da nastavljaju s ovom praksom u svojim segmentima kućne zabave, mobilnih komunikacija te kućanskih aparata i klimatizacijskih rješenja kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo, jednostavnost korištenja te uštedu vremena i energije. Među uređajima od kojih se najviše očekuje u 2016. su novi flagship iz serije G te pametni telefoni namijenjeni masovnim tržištu koji se očekuju u 2. kvartalu 2017., kao i nagrađivana serija LG SIGNATURE OLED televizora W7.

Službena stranica LG Hrvatska >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Pozdrav Darko za Vas i vas ekupi,kakvi su vam utisci sa grundingovim televizorima ,naime gledam da kupim
    49VLE6621BP lepo izgleda i specifikacije su mu dobre i sto je najvaznije nije skup, sta vi mislite o ovom televizoru veliki pozdrav i izvinjavam se

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!