Audio-video uređajiVijesti

Philips predstavlja 241P4LRY ‘ErgoSensor’ monitor

Philips-241P4LRY

Multinacionalna kompanija potrošačke elektronike Philips predstavila je prvi monitor s ‘ErgoSensor’ tehnologijom koji ne samo da štedi energiju, već i brine o zdravlju svojih korisnika.

Radi se o 24-inčnom 241P4LRY monitoru za uštedu energije (do 80%) zahvaljujući ErgoSensoru koji isključuje monitor kad se nitko ne nalazi ispred njega. U cilju zdravijeg iskustva korisnika, monitor daje savjete o položaju vrata, optimalnoj udaljenosti gledanja, te savjetuje odmor kroz regularne intervale.

Tehnički, ovaj monitor se ističe WLED pozadinskim osvjetljenjem, Full HD rezolucijom (1920 x 1080 piksela), vremenom odziva od 5 ms, maksimalnom svjetlinom od 250 cd/m2, kontrastom od 1000:1 (20 000 000:1 SmartContrast), D-sub, DVI i DisplayPort povezanošću, četiri USB 2.0 ulaza, dva 1.5 W zvučnicima i pokretljivim stalkom u svim smjerovima.

Philips tvrdi da će 241P4LRY postati dostupan na tržištu početkom ovog mjeseca po maloprodajnoj cijeni od cca 2550,00 kn.

Dolaskom ovakvih tehnologija, odmah se sjetimo filmskog hit serijala Terminator, gdje super računalo Skynet preuzme kontrolu na svim svjetskim računalima i pokori ljudsku rasu… Problem je što ljudi ne vole da im se govori što da rade, posebno kad naredbe izdaje stroj.

Za bolji vizualni dojam, pogledajte animaciju na Philipsovoj službenoj stranici.

Izvor: techPowerUP!

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!