Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Philips predstavlja 241P4LRY ‘ErgoSensor’ monitor

Philips predstavlja 241P4LRY ‘ErgoSensor’ monitor

Philips-241P4LRY

Multinacionalna kompanija potrošačke elektronike Philips predstavila je prvi monitor s ‘ErgoSensor’ tehnologijom koji ne samo da štedi energiju, već i brine o zdravlju svojih korisnika.

Radi se o 24-inčnom 241P4LRY monitoru za uštedu energije (do 80%) zahvaljujući ErgoSensoru koji isključuje monitor kad se nitko ne nalazi ispred njega. U cilju zdravijeg iskustva korisnika, monitor daje savjete o položaju vrata, optimalnoj udaljenosti gledanja, te savjetuje odmor kroz regularne intervale.

Tehnički, ovaj monitor se ističe WLED pozadinskim osvjetljenjem, Full HD rezolucijom (1920 x 1080 piksela), vremenom odziva od 5 ms, maksimalnom svjetlinom od 250 cd/m2, kontrastom od 1000:1 (20 000 000:1 SmartContrast), D-sub, DVI i DisplayPort povezanošću, četiri USB 2.0 ulaza, dva 1.5 W zvučnicima i pokretljivim stalkom u svim smjerovima.

Philips tvrdi da će 241P4LRY postati dostupan na tržištu početkom ovog mjeseca po maloprodajnoj cijeni od cca 2550,00 kn.

Dolaskom ovakvih tehnologija, odmah se sjetimo filmskog hit serijala Terminator, gdje super računalo Skynet preuzme kontrolu na svim svjetskim računalima i pokori ljudsku rasu… Problem je što ljudi ne vole da im se govori što da rade, posebno kad naredbe izdaje stroj.

Za bolji vizualni dojam, pogledajte animaciju na Philipsovoj službenoj stranici.

Izvor: techPowerUP!

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

lg-uj65-vs-uj75

LG 43UJ6517 vs 49UJ7507 Ultra HD TV – usporedni test

Testirali smo dva nova LG televizora iz LED LCD linije za 2017. godinu – 43-inčni ...

philips-65pus7601-front

Logitech K400 Plus tipkovnica uz svaki Philips Smart TV

Od danas pa do 18. lipnja u tijeku je promotivna akcija koja će vam omogućiti da ...