ReportažeVijesti

Google Street View usluga dostupna i u Hrvatskoj

Google-Street-View-press-event

Jedno do najboljih marketinških i promotivnih metoda privlačenja turista u Lijepu Našu napokon je dostupna – Google Street View. Ova usluga omogućuje korisnicima razgledavanje i istraživanje ulica i mjesta diljem Hrvatske putem panoramskih slika od 360 stupnjeva snimljenih na razini ulice.

Na lokacijama u Hrvatskoj gdje je Street View dostupan, usluga se može pokrenuti zumiranjem na najnižu razinu na Google Maps ili povlačenjem narančaste ikone „Pegman“ koja se nalazi na lijevoj strani karte na ulicu označenu plavom bojom. Usluga omogućuje korisniku pogledati restoran prije same rezervacije, napraviti plan putovanja, organizirati mjesto sastanka, a ujedno i pomaže oko domaće zadaće iz zemljopisa te još mnogo toga. Korisnici u potrazi za novim mjestom stanovanja korištenjem usluge Street View mogu uštedjeti vrijeme jer mogu pregledati nekretninu, njenu okolicu i kako doći do lokacije.

Google-Street-View-trg

„U skladu sa aktualnim svjetskim trendovima svoju smo komunikaciju prema potencijalnim gostima usmjerili na online aktivnosti, za što smo za ovu i sljedeću godinu izdvojili znatno više sredstava nego prethodnih godina. Lansiranje Google Street View vidimo kao komplementarnu aktivnost, a sve s ciljem da se i u virtualnom svijetu približimo turistima. Jednom kada se netko nađe u našoj zemlji, makar i u virtualnom svijetu, sigurno će odlučiti doći u nju i u stvarnosti“, izjavio je ministar turizma Veljko Ostojić.

Ministar-turizma-Veljko-Ostojic

Predstavljenjem usluge, Street View u Hrvatskoj uključuje Zagreb, Split, Rijeku, Osijek, Zadar, Dubrovnik, Sisak, Šibenik, Pulu, Karlovac, Varaždin i mnoge druge gradove i mjesta.

Google-Street-View-auto

Pogodnosti za hrvatske korisnike i tvrtke

Usluga Street View također je korisna tvrtkama. Besplatnom integracijom Google Maps s internetskom stranicom tvrtke omogućuje se promocija primjerice lanca hotela ili se povećava svijest o lokalnoj knjižnici ili restoranu. Na primjer, agent za nekretnine u Zagrebu može potencijalnim klijentima pružiti mogućnost virtualnog razgledavanja ulice od 360 stupnjeva u kojoj se nalaze nekretnine za prodaju. Turist, neovisno o tome dolazi li iz Njemačke ili dalekog Japana, ima mogućnost razgledati ulicu u kojoj se nalazi hotel prije nego što se odluči na rezervaciju.

Google-Street-View-oprema

Za više informacija o usluzi Street View, zaštiti privatnosti kao i kako se može koristiti u privatne i poslovne svrhe molimo posjetite http://google.hr/streetview.

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!