Home » Vijesti » 3D » Consumer Reports objavio listu najboljih 3D TV-a 2010., titula najboljeg odlazi Panasonicu

Consumer Reports objavio listu najboljih 3D TV-a 2010., titula najboljeg odlazi Panasonicu

U svojoj prvoj ljestvici najboljih 3D televizora, a koja se sastoji od 20 3D-sposobnih modela, Consumer Reports je zaključio kako su najbolji 3D televizori ujedno i najbolji HD televizori uopće. Razlog leži u naprednim algoritmima koji su potrebni za prikaz 3D slike, a koji za posljedicu imaju i bolju 2D sliku, s manje zamućenja i sveukupno boljom slikom kako kod SD, tako i kod HD sadržaja. Panasonicovi modeli VT20 i VT25 su ocijenjeni kako najbolji HD modeli od svih koje je ConsumerReports ikada testirao. HD Televizija recenziju VT20 modela koji je ujedno i najbolje ocijenjen televizor za 2010. možete pročitati ovdje.

Većina je 3D televizora bila odlična ili vrlo dobra za HD materijale. 3D-sposobni LCD-i su prezentirali realističnu, trodimenzionalnu dubinu čiji su ukupni dojam umanjila tek zamućenja uslijed tromosti matrica. Sonyjevi 3D LCD televizori su bili među najbolji LCD-ima, no tek onda kada gledatelj zaslon promatra pod pravim kutem. Plazme su svekupno pokazale najmanji crosstalk efekt, odnosno pojavu dvostrukih objekata zbog tromosti panela.

3D TV ocjene su također uključivale i kvalitetu SD slike, kuteve gledanja i kvalitetu zvuka, a kod 3D modela se pažnja također obratila i na broj naočala što se isporučuju.

Kompletno izvješće je dostupno na navedenoj stranici pod imenom “What’s new in TVs?”, a biti će uključeno u tiskanom izdanju za ožujak 2011. od utorka, 8. veljače.

Izvor: www.ConsumerReports.org

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

2 komentara

  1. Drago nam je da je nas rad i testovi potvrdjeni iz vise izvora te da su nase preporuke u skladu s ocjenama:

    https://hdtelevizija.com/2010/12/17/najbolji-hd-televizori-u-2010-toj-godini/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*