Audio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeSharpVijesti

Sharpova Quattron Pro na pola puta između Full HD i Ultra HD 4K rezolucije

sharp-quattron-pro

Otkako se pojavila, jedinstvena Sharpova tehnologija koja koristi četiri podpiksela bila je na pola puta između klasičnog RGB televizora i nečeg značajnijeg, premda potonje nikada nije uspjela postići. Sada japanski proizvođač ponovno pokušava zainteresirati potrošače za nove modele s poboljšanom Quattron tehnologijom, a sada omogućuje postizanje 2.5 veće rezolucije nego klasični Full HD televizor.


Quattron+ u SAD-u, odnosno Quatron Pro u Europi će tako moći prihvatiti Ultra HD 4K signal i prilagoditi ga razlučivosti zaslona najbolje moguće putem Shaprove Upscaler tehnologije, a isto će napraviti i s FUll HD i manjim rezolucijama.

Za sada nema informacija da bi se televizori s ovom tehnologijom mogli pojaviti u Hrvatskoj, a tome u prilog idu i vrlo velike dijagonale od 60″ do 80″, te preporučene cijene između 2.299,00 i 5.999,00 am. dolara za najmanju dijagonalu SQ linije, odnosno najveću dijagonalu jače UQ linije.

Izvor: Pocket-Lint

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!