VijestiZanimljivosti

Tržište potrošačke elektronike će narasti na bilijun dolara u 2012. godini

Consumer Electronics Association, udruženje koje vodi popularni CES sajam u Vegasu svake godine, tvrdi da će tržište potrošačke elektronike porasti na bilijun dolara u 2012. godini, što će svjetsko tržište povećati za 5% u odnosu na predviđenu 961 milijardu dolara u 2011. godini.

Ovu tvdnju iznio je Gary Shapiro, predsjednik uprave CEA udruženja te je nadodao:

„Ovdje se ne radi samo o tome koliko se novaca može zaraditi, već o tome da ovi proizvodi mijenjaju živote ljudi. Oni mijenjaju način na koji percipiramo informacije, komunikaciju, edukaciju i zabavu te unatoč problematičnoj svjetskoj ekonomiji, mi smo svijetla točka.“

U smislu trendova koji će pogoniti brojku od jednog bilijuna dolara sljedeće godine, osumnjičeni su mobilni uređaji poput pametnih telefona i tableta, te ostali povezani, bežični uređaji i aplikacije. Sama CEA vidi ogroman porast na Ultrabook tržištu, od kojih će biti otprilike 30 novo predstavljenih na CES-u 2012.

Činjenica je da potrošačka elektronika uistinu mijenja način života svakog korisnika, stoga nije ni čudno da njezino tržište ovako rapidno raste.

Izvor: Pocket-lint

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!