VijestiZanimljivosti

Tržište potrošačke elektronike će narasti na bilijun dolara u 2012. godini

Consumer Electronics Association, udruženje koje vodi popularni CES sajam u Vegasu svake godine, tvrdi da će tržište potrošačke elektronike porasti na bilijun dolara u 2012. godini, što će svjetsko tržište povećati za 5% u odnosu na predviđenu 961 milijardu dolara u 2011. godini.

Ovu tvdnju iznio je Gary Shapiro, predsjednik uprave CEA udruženja te je nadodao:

„Ovdje se ne radi samo o tome koliko se novaca može zaraditi, već o tome da ovi proizvodi mijenjaju živote ljudi. Oni mijenjaju način na koji percipiramo informacije, komunikaciju, edukaciju i zabavu te unatoč problematičnoj svjetskoj ekonomiji, mi smo svijetla točka.“

U smislu trendova koji će pogoniti brojku od jednog bilijuna dolara sljedeće godine, osumnjičeni su mobilni uređaji poput pametnih telefona i tableta, te ostali povezani, bežični uređaji i aplikacije. Sama CEA vidi ogroman porast na Ultrabook tržištu, od kojih će biti otprilike 30 novo predstavljenih na CES-u 2012.

Činjenica je da potrošačka elektronika uistinu mijenja način života svakog korisnika, stoga nije ni čudno da njezino tržište ovako rapidno raste.

Izvor: Pocket-lint

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!