Home » Vijesti » Audio-video uređaji » IFA 2012: Dune HD najavljuje najmanji multimedijalni reproduktor – veličine prosječne USB memorije

IFA 2012: Dune HD najavljuje najmanji multimedijalni reproduktor – veličine prosječne USB memorije

dune-hd-connect

Dune HD, proizvođač kvalitetnih linijskih reproduktora čiji smo top model, Dune HD Max, testirali početkom godine, IFA sajam u Berlinu je iskoristila za predstavljanje minijaturnog reproduktora Dune HD Connect. Uređaj se direktno povezuje na HDMI priključak i putem različitih izvora omogućuje reprodukciju široke palete formata, kao i pristup internet servisima čime može pretvoriti bilo koji televizor u Smart TV model.

Dune HD Connect u svojem malenom kućištu ima integrirano USB sučelje i čitač microSD memorijskih kartica za reprodukciju fizički povezanih sadržaja, a tu je i Wi-Fi za bežičan pristup kućnom serveru i računalima u mreži, kao i za pristup internetu. Proizvođač tvrdi kako će Connect model dijeliti iste značajke kao i ostali Dune HD proizvodi, pod čime podrazumijevamo glatku reprodukciju 1080p sadržaja visoke propusnosti podataka i glatku navigaciju kroz sučelje. Uz Dune HD Connect kao 2D varijantu, tu je i Dune HD Connect 3D koji će biti prilagođen i za 3D sadržaje u raznim oblicima u kojima se distribuiraju. Connect 3D će također posjedovati HDMI 1.4 sučelje i MRT (Mobile High-Definition Link) izlaz. bje verzije imaju mogućnost Z-Wave povezivanja za kućne aplikacije automatizacije.

Zgodna značajka se tiče vlasnika televizora koji ne posjeduju HDMI priključak – Dune HD je i na njih mislio i u paket stavio poseban adapter s analognim priključcima tako da će i oni moći uživati u lokalnom ili mrežnom sadržaju.

Novi Dune HD Connect i Connect 3D idealno su rješenje za potrošače koji žele pretvoriti svoje postojeće ekrane u Smart TV, tako da mogu uživati u najširoj lepezi sadržaja u svojim dnevnim sobama“, rekao je Konstantin Dyshlevoy, predsjednik Uprave, Dune HD. “Kao što je najmanji na svijetu Full HD media player, Dune HD Connect modeli prikazuju inovaciju koja je prisutna u svim našim proizvodima, što se može vidjeti u našem nedavno proširenom line-upu media playera s 3D podrškom i bržim performansama.

Dune HD Connect i Connect 3D modeli se očekuju kod ovlaštenih distributera do kraja godine po za sada nepoznatoj cijeni. Za sve one koji ne žele dodatne uređaje oko TV ekrana, a pritom žele uživati u širokoj paleti sadržaja i internet servisima, ovo mi mogli biti jako zanimljivi modeli.

Izvor: Dune HD

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

  1. Hm..zgodno…no i dalje mi je bolji http://www.kickstarter.com/projects/2028163448/equiso-smart-tv-turn-any-tv-into-a-smart-tv

    Sigurno niza cijena i motion daljinski sa tipkovnicom…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*