Audio-video uređajiVijesti

LG-jev Magic Motion upravljač s novim funkcijama iduće godine

lg-magic-motion-2012

Prije nego što je CES 2012. otvorio svoja vrata, novosti o novim proizvodima već se uspješno šire po internetu. Jedna od njih je vezana za novu generaciju LG-jevog zračnog daljinskog upravljača, a koji će u odnosu na staru varijantu posjedovati mikrofon za glasovni unos teksta u forme u aplikacijama, dodatne tipke, kotačić za lakše pretraživanje stranica i prepoznavanje gesti.

S jedine trenutno dostupne fotografije vidljiv je i nešto drugačiji dizajn upravljača, a koji sada više podsjeća na futuristički pištolj. Vjerujemo da je LG proveo dosta vremena na poboljšanju preciznosti i ergonomije, a drugačiji način držanja je možda i najava za akcijske igre u LG Appsima.

Aktualna verzija ovog upravljača posjeduje žiroskop i omogućuje pomicanje kursora po ekranu, no ne i prepoznavanje gesti. LG je otkrio jednu od mogućih gesti – pisanje slova “V” u prostoru će pozvati listu zadnje gledanih video materijala, a vjerojatno će tu biti i gesti za promjenu programa, podešavanje glasnoće itd. Planira li LG svojim proizvodom ugroziti Wii, PS Move ili Kinekt – naravno da ne, no pohvalno je što se poboljšava kontrola i na ovakav moderan način. Sony je već najavio Kinekt u svojim televizorima za iduću godinu pa će biti zanimljivo usporediti ova dva rješenja.

Novost je i “3D” tipka, a putem koje će korisnici moći aktivirati 3D prikaz, odnosno 2D-u-3D konverziju.

Nije još poznato hoće li novi Magic Motion Remote biti kompatibilan s ovogodišnjom serijom televizora, no obzirom da je najavljen za prvi kvartal iduće godine, vjerojatno ćemo već na CES-u dobiti potrebne informacije.

U vezanoj vijesti, aktualni Magic Motion daljinski upravljač se dijeli besplatno uz pojedine Cinema 3D televizore – više detalja u zasebnom članku.

Fons: The Verge

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!