Audio-video uređajiVijesti

LG-jev Magic Motion upravljač s novim funkcijama iduće godine

lg-magic-motion-2012

Prije nego što je CES 2012. otvorio svoja vrata, novosti o novim proizvodima već se uspješno šire po internetu. Jedna od njih je vezana za novu generaciju LG-jevog zračnog daljinskog upravljača, a koji će u odnosu na staru varijantu posjedovati mikrofon za glasovni unos teksta u forme u aplikacijama, dodatne tipke, kotačić za lakše pretraživanje stranica i prepoznavanje gesti.

S jedine trenutno dostupne fotografije vidljiv je i nešto drugačiji dizajn upravljača, a koji sada više podsjeća na futuristički pištolj. Vjerujemo da je LG proveo dosta vremena na poboljšanju preciznosti i ergonomije, a drugačiji način držanja je možda i najava za akcijske igre u LG Appsima.

Aktualna verzija ovog upravljača posjeduje žiroskop i omogućuje pomicanje kursora po ekranu, no ne i prepoznavanje gesti. LG je otkrio jednu od mogućih gesti – pisanje slova “V” u prostoru će pozvati listu zadnje gledanih video materijala, a vjerojatno će tu biti i gesti za promjenu programa, podešavanje glasnoće itd. Planira li LG svojim proizvodom ugroziti Wii, PS Move ili Kinekt – naravno da ne, no pohvalno je što se poboljšava kontrola i na ovakav moderan način. Sony je već najavio Kinekt u svojim televizorima za iduću godinu pa će biti zanimljivo usporediti ova dva rješenja.

Novost je i “3D” tipka, a putem koje će korisnici moći aktivirati 3D prikaz, odnosno 2D-u-3D konverziju.

Nije još poznato hoće li novi Magic Motion Remote biti kompatibilan s ovogodišnjom serijom televizora, no obzirom da je najavljen za prvi kvartal iduće godine, vjerojatno ćemo već na CES-u dobiti potrebne informacije.

U vezanoj vijesti, aktualni Magic Motion daljinski upravljač se dijeli besplatno uz pojedine Cinema 3D televizore – više detalja u zasebnom članku.

Fons: The Verge

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!