Audio-video uređajiVijesti

Sony ne planira predstaviti PlayStation 4 još idućih nekoliko godina

playstation-ps3

PlayStation 3 ćemo još dugo gledati i koristiti, u to nema sumnje. Sonyjev Kazuo “Kaz” Hirai izjavio je kako će PlayStation 3 konzola biti aktualna barem do 2016. godine, čime će se prekinuti niz od predstavljanja novih generacija svakih šest godina. Podsjetimo, originalni PlayStation se na tržištu pojavio 1994., PlayStation 2 2000., a aktualni PlayStation 3 krajem 2006. godine. Odluka za produljenje životnog vijeka jest i danas konkurentna tehnologija ugrađena u konzolu i potreba tržišta za fizičkim medijima.

Hirai je istaknuo kako unatoč sve intenzivnijem digitalnom preuzimanju sadržaja, korisnici još uvijek nemaju toliko brzi internet da mogu preuzimati sadržaje velikih kapaciteta, poput igara ili filmova na Blu-ray diskovima. PlayStation 3 i danas predstavlja izvrsnu univerzalnu linijsku komponentu koja nakon softverske nadogradnje omogućuje i reprodukciju Blu-ray 3D naslova, kao i 3D igara, a njena brzina učitavanja filmova je itekako konkurentna s aktualnim Blu-ray reproduktorima na tržištu.

Krajem 2009. godine Sony je izbacio na tržište i Slim varijantu svoje PS3 konzole, a koja je posjedovala ugrađeni tvrdi disk većeg kapaciteta, 33% je manjih vanjskih dimenzija, 36% manje mase i troši 34, odnosno 45% manje energije od ranijih modela. Unatoč predstavljanju Slim varijante, Sony je podršku za Blu-ray 3D reprodukciju implementirao u oba modela, a tako je nastavio i sa svim narednim nadogradnjama. Aktualna verzija softvera tako donosi integraciju s PS Vita ručnom konzolom, a koja se na tržištima van Japana očekuje ove godine. Predstavljanjem PS Move kontrolera Sony je odgovorio na Microsoftov Kinekt sustav za X-Box 360 konzole, te za pionira u segmentu interaktivnog upravljanja – Nintenda.

Produljen vijek PS3 konzole daje povjerenje kupcima i aktualnim vlasnicima u razvoj igara i novih sadržaja za nadolazeće godine. Najavljene su i ekskluzivne emisije samo za vlasnike navedene konzole, no nije poznato za koje regije i kako će biti koncipirane. U vremenu kada se svake godine predstavljaju novi mobiteli, televizori i PC komponente, dug vijek proizvoda je dobar dokaz kvalitete i sigurnosti za koju su sigurni proizvođači, a koju prepoznaju i kupci. Naravno, odluka za produljenje vijeka nije samo zbog provjerene kvalitete, već i zbog financijske situacije radi koje Sony mora svoj fokus usmjeriti ka TV segmentu u kojem već dugi niz godina gubi mnogo novaca.

Izvor: Bloomberg

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!