Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Panasonic: Cijene OLED televizora neće brzo pasti na razinu LCD-a

Panasonic: Cijene OLED televizora neće brzo pasti na razinu LCD-a

sony-panasonic-oled

Premda su predviđanja istraživačkih kuća sugerirala značajan i konstantan pad OLED televizora nakon dolaska na tržište, japanski Panasonic ne predviđa da će cijene njihovih modela pasti na razinu modernih LCD televizora još dugo vremena, izjavio je novi predsjednik kompanije u četvrtak.

Predviđene cijene 55″ OLED modela korejskih proizvođača LG-ja i Samsunga iznose preko 8.000 am. dolara, te se predviđa kako bi trebale pasti kroz dvije godine gotovo na 2.300 am. dolara. LG i Samsung će svoje modele lansirati krajem ove godine, dok novo partnerstvo Sonyja i Panasonica predviđa masovnu proizvodnju tek krajem 2013. godine. Kazuhiro Tsuga, prošlu srijedu novoimenovani predsjednik Panasonica, izjavio je kako će mu jedna od glavnih misija biti ubrzavanje donošenja odluka i obvezao se podići TV segment na noge unutar dvije godine. Jedan od glavnih aduta u cijeloj priči jest OLED TV, a hoće li ponuditi bolju tehnologiju i kvalitetu slike od korejskih rivala koji će iduće godine lansirati već 2. generaciju svojih televizora, tek ćemo vidjeti.

Izvor: Reuters

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. Sto je, i logicno jer treba izvuci jos brdo love od postojecih tehnologija, pa tako u krug..

  2. tako je ipak se sve vrti oko love.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*