Audio-video uređajiNajave testovaVijesti

Preview: Samsung PS64E8000 3DTV plazma – najveći (i najbolji?) televizor koji smo do danas testirali

samsung-e8000-preview

Na test smo dobili Samsungovu E8000 plazmu – najbolje opremljen model za 2012. godinu u najvećoj dostupnoj veličini od 64″, odnosno 162 cm. Dok čekamo lipanj i dolazak 65″ varijante Panasonicovog VT50 modela, Samsung nudi najveći model plazma televizora i kao takav je zanimljiv svima koji žele doista veliki televizor u svojem domu, opremljen kvalitetnim panelom za odličnu 2D i 3D sliku, različitim načinima upravljanja, te Smart TV funkcijama. Osim sitnih izmjena u boji okvira, dizajn se nije mijenjao u odnosu na prošlu godinu, no je li na istom nivou ostala i kvaliteta slike, te iskustvo korištenja, otkriti ćemo u nadolazećoj recenziji. U nastavku nekoliko fotografija i kratki prvi dojmovi.

Samsungova serija 8 sastoji se od dva modela, 51″ i 64″, a oba su opremljena istim značajkama. Za početak, tu je puna HD razlučivost koja na manjem modelu daje oštriju sliku kada se promatra s iste udaljenosti zbog manjih dimenzija piksela. Televizori su opremljeni 600 Hz subfield pogonom, baš kao i pojedini Panasonic modeli za ovu, te ranije godine, a navedena tehnologija osigurava odličnu oštrinu prikaza u dinamičnim scenama. E8000 posjeduje Real Black filter za uvjerljivu crnu boju i odličan kontrast, a kvaliteti prikaza pridonosi i tehnologija Clear Image Panel, a koja bi trebala osigurati “filmski izgled” bez raslojavanja slike iz skoro svih kuteva gledanja. Kao i ostali Samsung televizori, tako i ovaj posjeduje nekoliko predložaka za sliku, uz kontrole za podešavanje kontrasta, gamme, raspona boja i stabilizaciju RGB balansa. Filteri za redukciju smetnji su također implementirani. Detaljnije u samoj recenziji.

samsung-e8000-commercial

Na nedavno održanoj usporedbi najboljih televizora za 2012. godinu, Samsungova E8000 plazma je bila drugoplasirana, odmah iza Panasonicovog VT50 modela, ostavljajući tako iza sebe LG-jev model, te LCD televizore. E8000 model je dobio više bodova od VT50 samo u jednom testu – pokretnoj rezoluciji, što ćemo i mi proveriti kroz testove.

Za razliku od najbolje LCD modela za 2012. godinu, ES8000, Samsung nije implementirao novi stalak, već zadržao isti onaj X-oblika kakav smo viđali prošle i pretprošle godine.  Promjene na pročelju također nisu velike, tek tamnija nijansa okvira koja sada smanjuje kontrast sa zaslonom i daje dojam još većih dimenzija nego što je to bio slučaj prošle godine.  Iako vizualno slabo uočljiva, novost je implementacija kamere i sustava mikrofona u okvir, no tako da se njegove dimenzije ne povećavaju u tom dijelu, za razliku od ES8000 LCD-a.

Za instalaciju je potrebno dvoje – ogromnim panelom širine gotovo 1.5 metar i visine od 90 centimetara nije lako manevrirati, posebno kada se radi o montaži stalka ili postavljanjem na zid. Stalak se montira kao i kod ostalih Samsungovih televizora – zaslon drži putem vertikalnog elementa koji možda ne izgleda uvjerljivo u usporedbi s panelom, no odrađuje svoj posao.

Softverski dio instalacije je istovjetan ES8000 modelu i prošlogodišnjim Samsung televizorima, tako da ovdje novosti nema.

Galerija fotografija:

Pakiranje:

Skidanjem kartona otkriva se unutrašnjost omeđena velikim profilima od stiropora:

Sadržaj pakiranja – kao i kod ES8000 modela, 10 baterija stiže u paketu:

samsung-e8000-content

Priključci i evolution kit utor, 3x HDMI-ja kao i kod ES8000 modela:

Energetska klasa C:

samsung-e8000-power

Debljina televizora u usporedbi s Blu-ray pakiranjem:

Usporedba s CRT televizorom:

SD signal u Cinema predlošku (bez podešavanja):

Televizor u prostoriji, s desne strane se nalazi 40″ Philips 5507:

Na testu ustupio: Samsung Brand Store

samsung-brand-store

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

11 komentara

  1. Troši isto ili manje nego Panasonic VT serija… ali zato nema ventilatore i dodatno pozadinsko hlađenje zbog boljih čipova jer kao šta znamo samsung proizvodi čipove od 90 tih godina.

    1. Kakve veze ima tko od kad prozvodi čipove,bitna je kvaliteta,osim toga gdje si ti proćitao da oni imaju najbolje čipove ,samo mi nemoj reći na nekoj internet stranici jer danas ima toliko ljudi koji misle da znaju a u biti bolje je da šute ,njihova plasma je stvarno super tv no ima bolji,kao što je Darco izjavio ali nije rekao da je jedina stvar gdje je samsung bio u prednostii tj u pokretnoj rezoluciji toliko mala razlika da nije vrijedno spomena praktički istovjetno!

  2. ne razumijem sto ste uzeli 64″ inačicu kada je puno bolje bilo da se uzme 50″ odnosno 51″. Kod Plasmi kao i kod LCD-ova yield za 58″, 65″ dijagonale je drukčije kvalitete od 50″ i manjih dijagonala to se zna već godinama. Tako da će rezultati ovog 64″ modela biti drukčiji od drugih manjih dijagonala.

    Zanima me samo ko će kupiti 64″ Plasmu…

  3. Dobra je, ali vjeruj te mi da ne može nikako biti bolja od GT50. Ima sam priliku isprobati i jednu i drugu, pa odlućiti što mi je bolje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!