Audio-video uređajiVijesti

Panasonicova VT50 plazma pobijedila na usporednom testu Value Electronicsa

hdtv-shootout-2012

Već osmu godinu za redom njujorška trgovina Value Electronics organizira usporedni test najboljih televizora za tekuću godinu, uz dodjelu nagrade “Best HDTV Shootout” televizoru koji pokaže najbolje performanse. Svi se televizori kalibriraju od strane iskusnih tehničara, te se uspoređuju kroz niz testova pred publikom sastavljenom od stručnjaka, novinara, zaljubljenika u video i kupaca. Prvi od planirana dva natjecanja je završen, a među šest kandidata titulu najbolje odnjela je Panasonic VT50 plazma u veličini od 65″.

Od šest kandidata tri su bile plazme i to najbolji modeli LG-ja, Samsunga i Panasonica, te LED LCD modeli Panasonica, Samsunga i Sharpa.

hdtv-shootout-cnet

Izvor: CNET

Nakon što su glasovi zbrojeni, Panasonicova VT50 plazma je imala najviše bodova, uz vrijednosti iznad 9 od 10 u četiri od pet kategorija, od kojih su najznačajnije vrijednost crne boje, kontrast i preciznost boja. Drugo mjesto je pripalo Samsungovog najboljoj plazmi za 2012. godinu, 64-inčnom modelu PN64E8000, a koja je postigla najveći rezultat u testu pokretne rezolucije. HD televizija je već zaprimila na test navedeni model i provjeriti će njegove karakteristike u detaljnoj recenziji.

Treća je pozicija pripada Sharpovom Elite Pro-60X5FD premium televizoru koji nije dostupan u Europi, a koji je ocijenjen s najvećom ocjenom u kategoriji vrijednosti crne boje i kontrastu. Na četvrtu poziciju stigla je LG-jeva plazma 60PM9700, iza nje Samsungov UN60ES8000 top LCD model za 2012. Na zadnjoj poziciji našao se Panasonicov najbolji LED LCD televizor, no i najmanje dijagonale od svih testiranih – TC-L47WT50.

Prošle godine pobjednik usporednog testa je bio Sharpov Elite Pro-60X5FD model, a godinu ranije Panasonicova plazma VT25 (u Europi VT20).

Ovogodišnjem testu koji je trajao dva dana je prisustvovao i izumitelj plazma tehnologije, Dr. Larry Webber, a koji je prije dvije godine izjavio kako su plazme daleko od kraja svoje karijere i kako bi mogle kroz godinu – dvije trošiti do 20 puta manje energije. To je vrijeme došlo no plazme i dalje troše više od svojih LCD konkurenata – ipak, vjerujemo u rad doktora Webbera i nadamo se da će mu najave ostvariti.

larry-webber-plasma

Video zapis s usporednog testa će biti na YouTube servisu 28. svibnja, a organizator najavljuje još jedan krug testiranja krajem godine kada na tržište stignu prvi OLED televizori.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

8 komentara

 1. Mislim da taj test dovoljno govori da su plasme i dalje najbolji televizori a poslije vt50 ide gt50 jer je rzlika između njih samo bolji ar filter i nešto bolja crna kad kažem nešto vt 0,008 gt 0,010

 2. Obzirom na razliku u cijeni između vt i gt50 svakoako bih išao na vt50.Ipak im je flagship,a tako se u početku pričalo i za vt30 vs gt30.Razlike su ipak malo veće i ako se već da toliki novac za tv.mišljenja sam da se obzirom za relativno malu razliku u cijeni isplati uzeti trenutno najbolji tv.Da ne spominjemo ostalo-
  Lijep pozdrav.

 3. of jači od mene :D

  dakle dobivaju se dvoje naočale , vaša dva para prevel bi kao četvere naočale, a toliko ne daju :)

 4. Čudim se da nitko ne komentira činjenicu da je Sharpov Elite postigao veću vrijednost crne i bolji kontrast od svih ostalih,pa čak i od vt50!
  Prvi izbor bi bio vt30,drugi Samsungova plazma i onda bi zasigurno išao Sharpov Elite.
  Šteta što ga neće biti kod nas,a što se Sammya tiče jedva čekam vidjeti recenziju,a po svemu sudeći jako interesantan tv i vrijedan dodatne pažnje.

  1. pogledaj razlike ,nisu toliko velike da bi utjecale na ocjenu ako pogledaš vt ocjene one su najbolje i tu nema ništa čudno

  2. Nemoj se čuditi za Sharpov Elite jer su to Pioneer i Sharp napravili zajednički brand pod imenom Elite za Američko i ostalo tržište koje će te televizore moći platiti. Pošto je Pioneer napravio najbolje plazme sad se udružio sa Sharpom i pokušaće napraviti najbolje lcd-e. Koliko vidim dobro im ide.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!