Audio-video uređajiStudijeVijesti

Istraživanje – Skoro polovica vlasnika pametnih televizora ne zna što je Smart TV

Smart-TV-istrazivanje

Tvrtka za istraživanje tržišta YouGov objavila je da samo 53% od svih vlasnika pametnih televizora u Velikoj Britaniji zna što je Smart TV (televizor koji se može direktno povezati na internet bez potrebe za vanjskim uređajem). Ovaj podatak ne iznenađuje toliko s obzirom da od svih pametnih televizora kupljenih u Britaniji, samo je trećina kupljena radi mogućnosti povezivanja na web.

Najpopularniji razlog kupnje pametnog televizora je želja za kupnjom novijeg televizora, čime važnost povezivanja na internet opada. Otkriveno je da 89% ispitivanih vlasnika pametnih televizora najveću važnost pridaje kvaliteti zvuka, dok 93% preferira veličinu ekrana te čak 96% tvrdi da je kvaliteta slike razlog br. 1 za kupnju.

Kad je riječ o udjelu na tržištu pametnih televizora, Sony je na vrhu sa 36% udjela, zatim slijedi Samsung sa 33% te Panasonic sa 16%. Od svih ispitanika koji planiraju kupiti pametni televizor, 62% ih je izjavilo da bi kupili Samsungov model, 48% Sonyjev, 40% Panasonicov te ih 26%  planira kupiti Apple TV koji još nije niti službeno lansiran na tržište.

YouGov naglašava da se proizvođači televizora trebaju mnogo više angažirati i educirati korisnike pametnih televizora kroz jednostavno korištenje i privlačne sadržaje prije nego ih krenu masovno preprodavati na tržištu.

Izvor: HDTV Reviews

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Sto samo pokazuje da su im televizori pametniji od njih samih, ili kupuje seljak nesto da ima, a to sto nezna zasta sluzi nema veze.

  2. ali statistike pokazuju da je prodaja istih naj više u porastu, odma za njima idu 3d televizije, obični plazma paneli ili nedaj bože lcd s neonkom se prodaju lošije dok led lcd-i, eee to je sad mast have :)

  3. imam ja par budala u komsiluku, kupili neke samsung 3d tv-e, a nemaju blu ray, i neznaju sta je to pa sjede ko debili gledaju dnevnik sa cvikama, ali zato cijel amahala zna da oni imaju 3d, seljak bez obzira na predjenu kilometrazu ostaje seljak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!