Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Istraživanje – Skoro polovica vlasnika pametnih televizora ne zna što je Smart TV

Istraživanje – Skoro polovica vlasnika pametnih televizora ne zna što je Smart TV

Smart-TV-istrazivanje

Tvrtka za istraživanje tržišta YouGov objavila je da samo 53% od svih vlasnika pametnih televizora u Velikoj Britaniji zna što je Smart TV (televizor koji se može direktno povezati na internet bez potrebe za vanjskim uređajem). Ovaj podatak ne iznenađuje toliko s obzirom da od svih pametnih televizora kupljenih u Britaniji, samo je trećina kupljena radi mogućnosti povezivanja na web.

Najpopularniji razlog kupnje pametnog televizora je želja za kupnjom novijeg televizora, čime važnost povezivanja na internet opada. Otkriveno je da 89% ispitivanih vlasnika pametnih televizora najveću važnost pridaje kvaliteti zvuka, dok 93% preferira veličinu ekrana te čak 96% tvrdi da je kvaliteta slike razlog br. 1 za kupnju.

Kad je riječ o udjelu na tržištu pametnih televizora, Sony je na vrhu sa 36% udjela, zatim slijedi Samsung sa 33% te Panasonic sa 16%. Od svih ispitanika koji planiraju kupiti pametni televizor, 62% ih je izjavilo da bi kupili Samsungov model, 48% Sonyjev, 40% Panasonicov te ih 26%  planira kupiti Apple TV koji još nije niti službeno lansiran na tržište.

YouGov naglašava da se proizvođači televizora trebaju mnogo više angažirati i educirati korisnike pametnih televizora kroz jednostavno korištenje i privlačne sadržaje prije nego ih krenu masovno preprodavati na tržištu.

Izvor: HDTV Reviews

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

4 komentara

  1. Sto samo pokazuje da su im televizori pametniji od njih samih, ili kupuje seljak nesto da ima, a to sto nezna zasta sluzi nema veze.

  2. ali statistike pokazuju da je prodaja istih naj više u porastu, odma za njima idu 3d televizije, obični plazma paneli ili nedaj bože lcd s neonkom se prodaju lošije dok led lcd-i, eee to je sad mast have :)

  3. imam ja par budala u komsiluku, kupili neke samsung 3d tv-e, a nemaju blu ray, i neznaju sta je to pa sjede ko debili gledaju dnevnik sa cvikama, ali zato cijel amahala zna da oni imaju 3d, seljak bez obzira na predjenu kilometrazu ostaje seljak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*