Vijesti

Samsung European Forum 2011: telefoni, televizori i tableti – svi povezani za pametniji život

Jučer je u Budimpešti otvoren treći Samsung European Forum, događanje promotivnog karaktera na kojem je spomenuta kompanija prezentirala svoj novi portfelj proizvoda, koji je već bio predstavljen na CES-u 2011. U središtu zbivanja su televizori, pametni mobiteli i tableti u međusobnoj sinergiji koju korejski proizvođač posebno ističe kroz koncept Smarter Life (Pametniji Život).

Gospodin Seokpil Kim, predsjednik uprave Samsung Electronicsa Europe je iznio tri temelja Smarter Life koncepta:

  • Smart Design – intuitivan dizajn za povećanu funkcionalnost za korisnike
  • Smart Experiences – niz aplikacija, igara i programa na raznim platformama preko jasnih i dinamičnih ekrana
  • Smart Connections – omogućuje Samsung uređajima automatsko međusobno povezivanje, dijeljenje sadržaja i poboljšano korisničko iskustvo

Kroz inovacije i sustav “pametnih” proizvoda, Samsung želi dodatno povećati svoj udio na tržištu unatoč tome što je 2010. bila najuspješnija godina za ovog korejskog proizvođača koji je u svijet potrošačke industrije ušao na mala vrata, te se pokraj divova poput Sonya uspeo i u pojedinim segmentima ga i nadmašio. Samsung je već na prvom mjestu u Europi po distribuciji LCD televizora velikih dijagonala, monitora, kao i Blu-ray sustava i sve-u-jedan rješenja. Čisto za informaciju, prvi su i po udjelu kućanskih hladnjaka.

Kao centralni objekt dnevnih boravaka, televizori će i ove godine nastaviti biti proizvod koji će biti značajno poboljšan kada su u pitanju mogućnosti i jednostavnost korištenja. Samsung je i proteklih godina pokazao da posjeduje odlične dizajnere kada su HDTV-i u pitanju, a za ovu godinu nastavljaju sa sitnim poboljšanjima postojećeg dizajna. Tako će tanki okviri kod serija D8000 i D9000 postati još tanji, toliko tanki da će zasloni biti povećani čak za jedan inč (2.54cm zadnji puta kada smo provjerili). Što kažete na pola centrimetra okvira oko zaslona? Praktički na okvir više niti ne postoji!

Plazme će također dobiti veće zaslone uz tanje dijagonale, tzv. Plasma+1 dizajn, pa će tako kod serije D8000 dijagonale biti u veličinama od 51, odnosno 64 inča.

Osim promjene u dizajnu, novi televizori će posjedovati niz Smart TV funkcija za još više zabave. Smart Hub je pametni sustav izbornika za povezivanje velikog broja raznih sadržaja. Korisnici će tako moći pretraživati filmove, serije i video isječke putem mrežnih servisa i povezanih uređaja, surfati internetom i pristupiti velikom broju aplikaciju putem Samsung App trgovina. Radi se o prvoj bazi aplikacija za televizore, a sigurni smo kako nije ni zadnja. Vjerujemo da će LG ali i ostali proizvođači vrlo brzo predstaviti svoja rješenja.

Prema najavama novi modeli smartphone i tablet uređaja Samsung Galaxy Tab 10.1 i Samsung Galaxy S2 će putem Android aplikacije omogućiti bežićno prenošenje video sadržaja s LED LCD televizora iz serije D7000 i D8000 uz pomoć Twinview tehnologije. Vlasnici navedenih televizora će također moći iskoristiti Twinview tehnologiju na proizvođačevom najnovijem daljinskom upravljaču, Touch Control TV.

[youtube id=”siEx4xiXjCo” w=”600″ h=”337″]

Gospodin Russell Owens, generalni menadžer za CTV i AV marketing u Samsungu, izjavio je kako će se Android aplikacija za Galaxy uređaje pojaviti u ožujku, te da će ponuditi istu funkcionalnost kao i originalni TwinViewTouch daljinski upravljač. Owens napominje kako će se navedeni upravljač pojaviti u paketu s D8000 serijom, a koja bi police trgovina trebala ugledati već idući mjesec, barem u Velikoj Britaniji.

Najavljene su i novosti u segmentu dodatne opreme, te Blu-ray reproduktora i kućnih kina:

  1. dodatna oprema – Samsung je predstavio liniju dodatne opreme uključujući i najlakše 3D naočale na svijetu koje mogu imati i dioptrijska stakla, HD kameru sa Skype certifikatom za TV konferencije, bežični punjač i nekoliko nosača televizora.
  2. Blu-ray – BD-7500 se pokreće u tri sekunde, nudi 2D-u-3D konverziju kao i sposobnost skaliranja sadržaja u punu HD rezoluciju
  3. Blu-ray sistemi kućnih bioskopa – Model HT-C6750W predstavlja Samsungov sustav nove generacije s 3D zvukom koji sinkronizira audio i video zapis kako bi stvorio nevjerojatan doživljaj gdje se zvuk „kreće“ zajedno sa 3D slikom.

Recenzije AV opreme ->

Izvori: Newsbyme/Techradar/AVforums

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!