Audio-video uređajiVijesti

Samsungova OLED tehnologija ukradena i prodana konkurenciji

Ukradena-Samsungova-OLED-tehnologija

Korejska policija istražuje slučaj industrijske špijunaže, objavile su korejske novine Yonhap News. Čini se da je Samsungova OLED tehnologija navodno ukradena i prodana “lokalnoj konkurentskoj tvrtki”, što je rezultiralo uhićenjem trenutno 11 ljudi za koje se vjeruje da su sudjelovali u špijunaži.

Iako Samsung još nije dao službenu izjavu, jedan od osumnjičenih je Samsungov SMD istraživač koji sada radi u konkurentskoj tvrtki, ali je bio značajno uključen u Samsungovo poslovanje. Sumnja se da je primio 190 milijuna Wona (cca 960 tisuća kn) za informacije, te je također osumnjičen za prodaju informacija kineskom proizvođaču panela.

Mediji sumnjaju u LG, kao “lokalnu konkurentsku tvrtku”, međutim, treba naglasiti da LG koristi potpuno drugačiju OLED tehnologiju od Samsunga.

Kako dolazi do velike industrijske tranzicije vezano uz OLED tehnologiju, konkurencija postaje sve žešća i ulozi sve veći na tržištu televizora.

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

6 komentara

    1. ????? Zar sam nešto propustio ?? Tko ovdje zna a tko ne zna o čemu se radi ?? Samsung vea par godina osvaja najviše nagrada za inovacije na svijetu …… što bi tek bilo da “im ide” ?

      1. Koje to inovacije, pa vise je lg imao inovacija od samsunga, samsung samo izmislja toplu vodu, daje joj drugo ime i glumi inovatora, u engleskoj su izgubili na sudu zbog debilnog oglasavanja LED televizor (koji i ne postoji) pa su morali povuci sve reklame.

  1. Pa naravno kada su samo oni i izlagali, firma sa najvise prodatog smeca od tehnike u svijetu, na jedan ispravan proizvod dodje im pet poluispravnih, najveci procenat kvarova od svih firmi imaju (informacija od ovlastenog servisera) prije bi biru kupio nego samsunga.

  2. Ma jasno,….svi su ovi koji izmišljaju inovacije glupi i nesposobni i rade nepotrebne poslove! Najvažnije je što MI mislimo o svemu tome,… zato nas uvijek i konzultiraju prije odabira najbolje inovacije na svijetu. Samo mi jedno nije jasno….kako je od gotovo nepoznate firme krajem 80-tih SAMSUNG postao SVIJETSKI LIDER ? Biti ae da je to zbog smeaa što prodaje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!