Audio-video uređajiToshiba (Japan)Vijesti

Toshiba predstavlja 3 nova Ultra HD televizora iz serije 9

Toshiba-Ultra-HD-TV

Toshiba je predstavila novi 84-inčni Ultra HD TV, no ove godine nas očekuju i dva manja Ultra HD televizora iz Toshibe. Riječ je o 65-inčnom i 58-inčnom televizoru koji također pripadaju seriji 9 i pokreću ih CEVO procesori. Toshiba nije marka koja se veže uz kućanstva, no tijekom godina je proizvodila izvanredne televizore. Sada se okreće razvoju i proizvodnji HD TV-a vjerujući kako HD televizori predstavljaju novu razvojnu etapu u TV industriji.

Serija 9 će lansirati 84, 65 i 58-inčne televizore, s Ultra HD rezolucijom ekvivalentnom 3840×2160 piksela – 4 puta više piksela nego što ima Full HD TV. Televizori su pokretani Toshibinim takozvanim CEVO engineom, koji koristi iste procesore kao PlayStation 3. Dva najveća televizora će koristiti pasivni 3D, a najmanji će imati inkorporiran aktivni 3D.

Toshiba je također predstavila novu Cloud TV platformu s TV aplikacijama koje omogućavaju pristup internet servisima kao što su YouTube i Netflix.

Televizori će se naći u prodaji ovoga ljeta. Detalji oko cijena još uvijek nisu otkriveni, no očekuje se da će i dalje biti dosta skupi u odnosu na HD televizore drugih marki.

Izvor: FlatpanelsHD

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!