Audio-video uređajiVijesti

Logitech predstavio Group – kvalitetno rješenje za video konferencije

logitech-group

Logitech (SIX:LOGN) NASDAQ:LOGI) je najavio transformaciju u realizaciji video konferencija. Logitech GROUP pruža kristalno čisti zvuk i kvalitetan HD za video konferenciju do 14 osoba, odnosno do 20 osoba s dodatnim mikrofonima. Logitech GROUP je pristupačan i omogućuje tvrtkama korištenje istog konferencijskog sustava bez obzira koji web sustav ili aplikaciju trenutno koriste. Ovo rješenje je jednostavno i postavlja se za svega nekoliko minuta čime se ostvaruje mogućnost da bilo koja prostorija za sastanke postane fleksibilan višenamjenski prostor za video konferenciju.

Scott Wharton, generalni menadžer Logitechove grupe za video suradnju je izjavio:

Do sada su ljudi bili suočeni surađivati preko video veze instaliranjem gotovih dostupnih sustava visokih cijena ili okupljanjem oko prijenosnika koji je postavljen na kraju stola. To je dovelo do loših iskustava jer su suradnici bili iznimno stisnuti ili pak nisu bili vidljivi u slici koja se prikazuje. Logitech GROUP daje najbolje od svega, odnosno pruža povoljno rješenje optimizirano za velike prostorije sa širokim vidnim poljem i kristalno čistim zvukom visoke kvalitete. Pored toga, radi na gotovo svim programima za video suradnju, te je jednostavan za korištenje jer nije nužna tehnička podrška kako biste započeli video konferencijski sastanak.

Andrew W. Davis, stariji partner iz tvrtke Wainhouse Research je izjavio:

Tradicionalni video konferencijski sustavi više nisu jedina opcija za tvrtke. Sada imamo širi izbor rješenja koristeći audio i video dodatke u sobama za sastanke koji se jednostavno spajaju na računalne i mobilne uređaje. Ova brzorastuća kategorija jeftinih uređaja i jednostavnih za uporabu stvara novo tržište koje do sada tradicionalna rješenja za video konferencije nisu pokrivala. Sa svojom ConfereneCam ponudom, Logitech ovim zauzima vodeću poziciju na novom tržištu.

Logitech GROUP, nasljednik Logitechove popularne ConferenceCam CC3000e, ima full-duplex, elegantan zvučnik koju daje čist i jasan zvuk koji dobro čuju svi prisutni na sastanku. Metalni okvir utječe na poboljšanu akustičnost izvedbe, a s dodatnim mikrofonima pruža vrhunsku kvalitetu zvuka. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji i kombinaciji četiri višesmjerna mikrofona, jeka i buka za vrijeme video konferencije se poništavaju što omogućuje da razgovori zvuče realno. Sudionici konferencije mogu razgovarati unutar promjera od 6 metara oko baze ili se uz dodatne mikrofone taj raspon može proširiti do 8,5 m. Također, GROUP se može koristiti uz mobilne uređaje koji podržavaju Bluetooth povezivanje.

Video kvaliteta 1080p donosi Full HD video konferencijske pozive, omogućujući sudionicima sastanka da jasno uoče neverbalne znakove i pokrete. Široko vidno polje od 90 stupnjeva i kontrola slike bez trzanja poboljšavaju komunikaciju  tako da se lako mogu vidjeti sve osobe u prostoriji. H.264 video format za kompresiju slike uz skalabilno video kodiranje rezultira izvanrednim video prikazom. A 10x HD uvećanje bez gubitaka kvalitete sudionicima pruža iznimno detaljan i jasan prikaz krupnih kadrova.

GROUP pomaže tvrtkama olakšati međusobnu suradnju koja se odvija uz certificirane softverske aplikacije optimizirane za Microsoft Lync 2013, Skype for Business, Cisco Jabber i WebEx, te poboljšava integraciju s članovima Logitech Collaboration Programa, čime se osigurava besprijekorno iskustvo na gotovo svim video konferencijskim platformama. GROUP radi na svim računalnim uređajima s USB priključkom (PC, Mac ili Chromebook).

Cijena i dostupnost

Logitech GROUP se očekuje da će biti dostupn u ožujku 2016. godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.999,00 kuna. Dodatni mikrofoni bit će dostupani po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.249,00 kuna.  U paketu, GROUP s dva dodatna mikrofona, bit će dostupan u USA po cijeni od $1249. Za više informacija, molimo posjetite logitech.com.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!