4K Ultra HDKratke vijestiOLEDSamsung ElectronicsVijesti

Predstavljeni Samsung televizori s Ultra HD 4K ekranima

Samsung_naslov

Samsung Electronics u Hrvatskoj je danas premijerno prikazao 55 i 65-inčnu verziju nove generacije televizora ultra-visoke razlučivosti, naziva F9000.Nova generacija zaslona s LED osvjetljenjem nudi izuzetan prikaz boja i detalja uz visok kontrast, a prati ga moćan skup algoritama za obradu slike naziva Quadmatic Picture Engine. Bez obzira na kvalitetu izvora sadržaja, algoritmi ga prilagođavaju, uklanjaju smetnje te poboljšavaju detalje i oštrinu slike prije prikaza na zaslonu razlučivosti 3840 sa 2160 točaka.

UE65F9005STXXEDizajn televizora F9000 odlikuje se minimalizmom, uskim okvirom s metalnim postoljem i metalik završnom obradom. Osobita je pozornost posvećena detaljima kao što su ugrađeni subwoofer i zvučnici ukupne snage 70W, dok One Connection Box uklanja mnoštvo kablova tako da priključne kablove multimedijskih reproduktora povezuje u jednu „razvodnu kutiju“. Sam prijamnik i One Connection Box spremni su za prihvat i reprodukciju sadržaja budućih revizija UHD standarda, a sam televizor u narednim godinama bit će moguće hardverski i softverski nadograditi pomoću tzv. Evolution Kita, koji dodatno unaprjeđuje performanse uređaja.

UE65F9005STXXEDetail_Black

Samsungov Smart Hub, jednostavni i intuitivni izbornik s tri panela, pretvara početni zaslon televizora u zabavno i društveno središte. Razvijen je kako bi zadovoljio dodatne želje korisnika. F9000 u sebi ima ugrađena i dva hibridna TV prijamnika (dvostruki DVB-T2, S2, C te analogni prijem) koji omogućavaju simultano praćenje i snimanje dvaju različitih programa. Tu su još i mogućnost jednostavnog dijeljenja sadržaja s pametnim telefonima i tablet računalima, kao i ugrađena kamera koja omogućava upravljanje pokretom i glasom, kao i video-pozive korištenjem popularnih servisa kao što je, primjerice, Skype.

Samsung1_ 55S9C

Osim Ultra HD televizora serije F9000, tvrtka je premijerno prikazala i novi zakrivljeni TV prijamnik s OLED zaslonom, oznake 55S9C. Kako je rečeno prilikom predstavljanja, ovaj televizor visoko postavlja ljestvicu inovacija u kućnoj zabavi, nudeći izvanrednu kvalitetu slike uz impresivan industrijski dizajn.

OLED_004_Right1_BlackSvaka točka zaslona zasebno je osvijetljena i omogućava prikaz slike uz tzv. „apsolutnu“ crnu boju i omjer kontrasta kakav do sada nije viđen na TV prijamnicima. Diskretna zaobljenost zaslona omogućava prikaz slike s većom dubinom u odnosu na uobičajene televizore s ravnim zaslonom.

OLED_003_Side_Black

Novi UHD televizori serije F9000 dostupni su kod Samsungovih ovlaštenih maloprodajnih partnera – tvrtki Elipso, Građa, Harvey Norman, Ronis, Sancta Domenica, SonusArt i Technomarket, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 31.999 kuna za 55-inčnu, odnosno 45.999 kuna za 65-inčnu inačicu.

Izvor: Samsung PR

Adsense

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!