Home » Vijesti » 4K Ultra HD » Predstavljeni Samsung televizori s Ultra HD 4K ekranima

Predstavljeni Samsung televizori s Ultra HD 4K ekranima

Samsung_naslov

Samsung Electronics u Hrvatskoj je danas premijerno prikazao 55 i 65-inčnu verziju nove generacije televizora ultra-visoke razlučivosti, naziva F9000.Nova generacija zaslona s LED osvjetljenjem nudi izuzetan prikaz boja i detalja uz visok kontrast, a prati ga moćan skup algoritama za obradu slike naziva Quadmatic Picture Engine. Bez obzira na kvalitetu izvora sadržaja, algoritmi ga prilagođavaju, uklanjaju smetnje te poboljšavaju detalje i oštrinu slike prije prikaza na zaslonu razlučivosti 3840 sa 2160 točaka.

UE65F9005STXXEDizajn televizora F9000 odlikuje se minimalizmom, uskim okvirom s metalnim postoljem i metalik završnom obradom. Osobita je pozornost posvećena detaljima kao što su ugrađeni subwoofer i zvučnici ukupne snage 70W, dok One Connection Box uklanja mnoštvo kablova tako da priključne kablove multimedijskih reproduktora povezuje u jednu „razvodnu kutiju“. Sam prijamnik i One Connection Box spremni su za prihvat i reprodukciju sadržaja budućih revizija UHD standarda, a sam televizor u narednim godinama bit će moguće hardverski i softverski nadograditi pomoću tzv. Evolution Kita, koji dodatno unaprjeđuje performanse uređaja.

UE65F9005STXXEDetail_Black

Samsungov Smart Hub, jednostavni i intuitivni izbornik s tri panela, pretvara početni zaslon televizora u zabavno i društveno središte. Razvijen je kako bi zadovoljio dodatne želje korisnika. F9000 u sebi ima ugrađena i dva hibridna TV prijamnika (dvostruki DVB-T2, S2, C te analogni prijem) koji omogućavaju simultano praćenje i snimanje dvaju različitih programa. Tu su još i mogućnost jednostavnog dijeljenja sadržaja s pametnim telefonima i tablet računalima, kao i ugrađena kamera koja omogućava upravljanje pokretom i glasom, kao i video-pozive korištenjem popularnih servisa kao što je, primjerice, Skype.

Samsung1_ 55S9C

Osim Ultra HD televizora serije F9000, tvrtka je premijerno prikazala i novi zakrivljeni TV prijamnik s OLED zaslonom, oznake 55S9C. Kako je rečeno prilikom predstavljanja, ovaj televizor visoko postavlja ljestvicu inovacija u kućnoj zabavi, nudeći izvanrednu kvalitetu slike uz impresivan industrijski dizajn.

OLED_004_Right1_BlackSvaka točka zaslona zasebno je osvijetljena i omogućava prikaz slike uz tzv. „apsolutnu“ crnu boju i omjer kontrasta kakav do sada nije viđen na TV prijamnicima. Diskretna zaobljenost zaslona omogućava prikaz slike s većom dubinom u odnosu na uobičajene televizore s ravnim zaslonom.

OLED_003_Side_Black

Novi UHD televizori serije F9000 dostupni su kod Samsungovih ovlaštenih maloprodajnih partnera – tvrtki Elipso, Građa, Harvey Norman, Ronis, Sancta Domenica, SonusArt i Technomarket, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 31.999 kuna za 55-inčnu, odnosno 45.999 kuna za 65-inčnu inačicu.

Izvor: Samsung PR

About Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*