3DCES - Las VegasSajmovi elektronikeVijesti

LG počinje stvarati ekosustav 3D naočala: Alain Mikli, Gunnar, Oakley u trgovinama

Dok 3D skeptici govore kako je 3D samo prolazni trend i kako kupci ne žele koristiti jeftine plastične naočale, velike kompanije vide 3D kao svoju priliku za prodati još svojih modela. Tako je na sajmu potrošačke elektronike CES 2012, održanom u Las Vegasu tvrtka LG Electronics predstavila velik broj svojih novih 3D naočala, ali i prve “proizvode trećih strana” (3rd party products): 3D naočale vrhunske kvalitete.

Linija 3D naočala za Cinema 3D pasivnu tehnologiju. Nove naočale dizajnirao je francuski Alain Mikli International Group

Francuski Alain Mikli International Group svjetski je poznata kompanija čija djela nije potrebno zasebno predstavljati. Alaina Miklija kao dizajnera proslavili su Elton John, Robert Downey Jr., Charlie Sheen, a u novije vrijeme Seal i Kayne West.

High-end 3D naočale by Alain Mikli - vrhunski materijali lako će vas natjerati na zabunu ali ne, ovo nisu sunčane naočale.

Prvi posao za Alaina Miklija bio je prošlogodišnji redizajn kompletne linije 3D naočala od LG-ja, koje su da budemo kristalno jasni – bile korejski hommage Ray-Ban Wayfareru (da ne kažemo nešto drugo, s obzirom da se Luxottica svojedobno bila nabrusila na LG Electronics). Nakon što je završen dizajn novih LG Cinema 3D naočala za masovnu proizvodnju (recenziju pročitajte ovdje), dizajneri i inženjeri su si dali oduška i kreirali 3D naočale koje se uredno mogu prodati kao klasične sunčane naočale. Rezultat je vrlo jasan – vrhunska kvaliteta, ali i visoka cijena. Ove naočale kompatibilne su s LG-jevim Smart3D-om, AMD HD3D, RealD i Dolby 3D pasivnim tehnologijama prikaza 3D slike.

Gunnar 3D naočale dostupne su u nekoliko modela, a ovdje ističemo najskuplji model Midnight 3D

Američki Gunnar nije proizvođač sunčanih naočala, već sasvim suprotno: kompanija se posvetila proizvodnji profesionalnih gaming naočala koje smanjuju napor očiju tijekom dugih sati provedenih gledajući u računalni monitor. Tako je Gunnar de facto standard u dizajnerskim studijima poput BMW Grupe ili primjerice Googleu. Tijekom posjeta Nvidiji i Intelu, vidjeli smo zavidan broj Gunnarovih naočala, a kompanija se odlučila proširiti i na 3D svijet. Gunnar 3D naočale ispočetka su bile kompatibilne samo s RealD načinom prikaza za kino-dvorane, no kompanija je u suradnji s Carl Zeissom proširila gamu podržanih tehnologija i danas nimalo ne zaostaju za Miklijem ili Oakleyem. Danas se ponuda sastoji od Gliff 3D ($49.99, 293kn), Penta 3D ($99.00, 581 kn) te goreprikazanih Midnight 3D naočala ($149.99, 881 kn).

Oakley 3D naočale pronaći ćete u trgovinama diljem svijeta. No da li je postignuta prodaja isplativa ili ne?

Za kraj, ostavili smo već spomenuti Oakley koji svoje 3D naočale u različitim oblicima i bojama uredno prodaje u Oakley trgovinama širom svijeta. Za potrebe ove priče odabrali smo fotografiju iz Oakleyevog prodajnog mjesta, umjesto standarne slike proizvoda na sajmu. Slučajno ili namjerno, Oakleyeve 3D naočale u trgovini bile su jedan od predmeta za koji su se ljudi najviše raspitivali, a u razgovoru s prodavačicama saznali smo da u jednom tjednu u Las Vegasu, u prosjeku prodaju oko 500 3D naočala. Da li je to puno ili malo, zaključite sami.

Adsense

Theo Valich

Započeo karijeru kao bug monkey u Microproseu te Electronic Artsu. Novinar s višegodišnjim iskustvom uređivanja vodećih online publikacija poput Bright Side of News*, The Inquirer, TG Daily i Tom's Hardware. Osnivač Bright Side Network Inc., progresivne media grupe. Ovisnik o trčanju i auto utrkama. ;)

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!