3DHTPC i kompjuteriKomponenteVijesti

NVIDIA predstavlja 3D Vision 2, originalan 3D Vision Prodan u 500.000 primjeraka

Na GeForce LAN 6 eventu, održanom protekli vikend na nosaču aviona USS Hornet (da, isti onaj iz Star Trek IV: The Voyage Home), NVIDIA je i službeno predstavila nasljednika 3D Vision tehnologije, koja je jedna od najuspješnijih 3D proizvoda na tržištu – naočale koje su kompatibilne sa posebnim računalnim monitorima te Mitsubishi i Panasonic 3DTV-ima (jeste li znali da je Panasonicov 3D u biti licencirani 3D Vision?) i velikim brojem projektora – prodale su se u više od pola milijuna primjeraka.

Originalne NVIDIA 3DVision naočale prodale su se u 500.000 primjeraka

No samo mjena stalna jest. Gotovo tri godine nakon što je kompanija predstavila 3D Vision, dolazi nam nasljednik koji ispravlja nedostatke prve generacije. Kao što možete vidjeti na slici ispod, najveća promjena je veličina aktivnih ekrana, odnosno leća.

NVIDIA 3D Vision 2 naočale imaju 20% veću površinu, dok u ekosustavu možete pronaći i nove 27" monitore
NVIDIA 3D Vision 2 naočale imaju 20% veću površinu, dok u ekosustavu možete pronaći i nove 27" monitore

Kao prvo, osim povećanih leća i prostora za dioptrijske naočale, 3D Vision 2 donosi promjenjene okvire koji bi trebali biti ugodni za višesatno korištenje. Iskreno govoreći, 3D Vision naočale tako i tako su najudobnije naočale za višesatnu uporabu od svih dosad isprobanih (Dolby 3D, RealD, IMAX 3D, Oakley RealD, Panasonic 3DTV, LG Cinema 3D) – tajna leži u gumiranoj podlozi za vaš nos. Primjerice radi, 3D Vision naočale neće vam smetati niti nakon 10-ak sati uporabe (testni “zamorci” bili su muškarci od 23, 25, 32, 42, 45 godina te žene od 22, 30 i 50 godina), dok ne možete dočekati da skinete IMAX 3D naočale.

No, sve ima i svoju cijenu. 3D Vision naočale neće vam isprazniti novčanik kao primjerice Samsungove aktivne 3D naočale (1200kn s PDV-om), no svakako su višestruko skuplje od pasivnih 3D naočala poput LG Cinema 3D. No, ako idemo uspoređivati Full HD 3D naočale (LG Cinema 3D reže rezoluciju na pola, tako da efektivno imate rezoluciju od 960×540 pixela).

Cijene 3D Visiona 2 su 149 dolara za kompletan kit te 99 dolara za samo naočale
Cijene 3D Visiona 2 su 149 dolara za kompletan kit te 99 dolara za samo naočale

Naočale će se na tržištu naći krajem listopada, a test možete očekivati na našim stranicama nakon što prođu našu vrlu carinu. U svakom slučaju, ove naočale najbliže su univerzalnim aktivnim 3D naočalama.

Adsense

Theo Valich

Započeo karijeru kao bug monkey u Microproseu te Electronic Artsu. Novinar s višegodišnjim iskustvom uređivanja vodećih online publikacija poput Bright Side of News*, The Inquirer, TG Daily i Tom's Hardware. Osnivač Bright Side Network Inc., progresivne media grupe. Ovisnik o trčanju i auto utrkama. ;)

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!