Najave testovaVijesti

Najava testa: Dune HD Max hibridni media centar, DVB-T TV adapter i Dune HD Qwerty tipkovnica

dune-hd-products

Tvrtka Xenon-Forte iz Zagreba nam je na test poslala Dune HD Max media centar – jedan od nabolje opremljenijih linijskih reproduktora na našem tržištu, a čije brojne nagrade potvrđuju univerzalnost i kvalitetu rada. Od nekoliko dodataka koji se mogu zasebno nabaviti, na test smo dobili DVB-T TV Stick – USB adapter za prijam digitalnog TV programa, te Dune HD Qwerty – bežičnu tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem, a koja bitno olakšava korištenje “Smart TV” značajki, a također se može povezati na PC, PS3 ili ostale USB-kompatibilne uređaje.

Od ključnih značajki, Dune HD Max media reproduktor karakterizira napredni Sigma Designs 8642 procesor uz koji učitavanje velikih datoteka visokog protoka podataka ne bi trebao biti problem, a dobre performanse bi se trebale osigurati i pri korištenju interaktivnih značajki. Tu je također i optički Blu-ray pogon putem kojeg je moguće učitati Blu-ray, DVD i CD medije i pregledavati njihov sadržaj. Ukupno tri USB utora i utor za memorijske kartice SD tipa omogućuju povezivanje vanjskih medija za pohranju, a ako se odlučite ugraditi tvrdi disk – za to također postoji predviđeni prostor.

dune-hd-max-awards

Svi danas popularni audio i video formati su podržani, tako da preko ovog uređaja možete gledati MKV datoteke pune HD razlučivosti, slušati FLAC, APE ili PCM glazbu, te koristiti BitTorrent klijent za direktno preuzimanje multimedije s interneta. Internet radio i otvoreni web pretraživač su također integrirani u sučelje bez ikakvih dodatnih instalacija.

dunehd-max-connectors

Iako je lista značajki povelika, ljubitelji 3D-a trebaju biti upozoreni kako Dune HD Max ne podržava Full HD 3D prikaz, već je jedini način kako gledati 3D putem side-by-side ili top-and-bottom metoda gdje se dvije slike nalaze unutar formate rezolucije 1920×1080.

dune-hd-max-front-side

Kompletnu listu specifikacija pronađite na Dune HD Max službenoj stranici.

Više informacija o Sigma Designs 8642 procesoru pronađite na službenoj stranici.

dune-hd-qwertydune-hd-dvbt-tv-adapter

Recenzije Dune HD Max media centra, DVB-T HD USB sticka i Dune HD Qwerty tipkovnice će biti objavljene tijekom siječnja 2012. Za sva pitanja vezana za testirane uređaje nam se možete obratiti putem forme za komentiranje.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Testirate TV komponentu potpuno.
    Snimanje, dali se budi ako je ugašen kako bi snimio nare?eni program, da li dobro hvata epg (Tvix treba otprilike 1-2 min nakon što pokrene se guide da uopae učita cijeli epg za neki program), da li ima problema sa snimanjem na bilo koji način (Tvix npr ima problema kada je program koji snima na prelazu dana, npr 23:30 do 00:45).
    Brzina prebacivanja kanala, snimanje prilikom gledanja nečega sa diska, snimanje i gledanje drugog programa itd.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!