FilmoviKinoVijesti

Prvi i najposjećeniji multipleks u Hrvatskoj dobiva zasluženi makeover, VIP redove i novo ozvučenje

Blitz-CineStar-digitalizacija

Multipleks CineStar Zagreb u Branimirovoj ulici, 2006. godine proglašen jednim od 15 najboljih kina u Europi, od rujna do listopada će biti u procesu renovacije interijera, što uključuje radove na interijeru i integraciji Auro 3D ozvučenja za ostvarivanje potpunog trodimenzionalnog zvuka u dvoranama. Novost su i VIP redovi u svakoj dvorani s ugodnijim kožnim foteljama i postoljima za piće, a koji će biti integrirani do kraja godine. Više detalja u službenom priopćenju u nastavku.

Od kraja 2003. godine kada je postalo prvo multipleks kino na području Republike Hrvatske do današnjeg je dana primio preko 10.000.000 posjetitelja, što je jednako 500 kilometara ulaznica ako bi se sve ulaznice koje su do sada prodane u CineStaru Zagreb spojili u jednu liniju.

„Najposjećenije kino u Hrvatskoj CineStar Zagreb (Branimir centar) kroz godine svojim je radom, kvalitetnom uslugom i ponudom filmova stvorio veliki krug vjernih posjetitelja koji svoje slobodno vrijeme rado provode u multipleksu s pet zvjezdica u središtu Zagreba. Upravo zbog toga, nikada ne posustajemo već intenzivno nastavljamo s ulaganjem, kako u tehnologiju tako i u druge sadržaje našeg kina te edukaciju zaposlenika. Uskoro će CineStar Zagreb dobiti potpuno novo ruho kako bi svojim posjetiteljima omogućio još ugodniji i ljepši provod. Početkom rujna započinjemo s preuređenjem, ali tokom cijelog razdoblja odvijanja radova, CineStar Zagreb bit će otvoren za posjetitelje, koji će kao i do sada moći uživati u najnovijim filmskim naslovima. “ rekao je Damir Milinić, Izvršni direktor i član Uprave Blitz. CineStar.

Blitz-Cinestar kino dvorana

CineStar Zagreb, potpuno digitalizirani multipleks, je zbog svoje tehničke opremljenosti i iznimnog doživljaja koji pruža svojim posjetiteljima još 2006. godine proglašen jednim od 15 najboljih kina u Europi od strane uglednog američkog magazina Film Journal International. CineStar je tri godine za redom: 2008., 2009., 2010.. uvršten među 30 brendova visokog potrošačkog povjerenja, prema glasovima potrošača. Sve do 2010. godine CineStar je jedini kino prikazivač u hrvatskoj koji je zavrijedio prestižni Superbrands status, koji je  garancija kvalitetnog odabira te predstavlja jake i dugotrajne robne marke koje opravdavaju povjerenje kupaca.

Do današnjeg dana tim Blitz CineStar multipleks kina kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete ponude svim svojim posjetiteljima zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji koja uključuje Barco projektor koji je zaslužio mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najsvjetliji kino projektor na svijetu, RealD – najrašireniji svjetski 3D sustav te eXtreme dvorane – ultimativno audio-vizualno iskustvo gledanja filmova.

Sa željom da našim vjernim posjetiteljima pružimo jedinstveni doživljaj uživanja u najnovijim filmskim naslovima, CineStar Zagreb nastavlja održavati najviše svjetske trendove kinoprikazivača i kreće u svoj potpuni makeover.

Nova 3D audio tehnologija

Kako bi pružili ultimativan doživljaj gledanja filma, CineStar Zagreb među prvima u svijetu  uvodi posljednju riječ u audio tehnologiji – Auro 3D, doživljaj apsolutnog surrounda. Ova tehnologija uključuje virtualni položaj izvora zvuka u trodimenzionalnom prostoru u kojem su zvučnici postavljeni sa strane, iza leđa i na stropu, tzv. „Voice of God“, što gledatelju omogućuje doživljaj potpune stopljenosti sa zvučnim efektima.  Pomoću ove tehnologije gledatelj ima mogućnost potpunog intenziteta doživljaja. Ovom tehnologijom biti će opremljene Extreme Dvorane.

Potpuno preuređenje prostora i lobbya – spoj ljepote i funkcionalnosti

Prateći najnovije trendove dizajna interijera, želja nam je omogućiti posjetiteljima da prilikom uživanja svih sadržaja uživaju u ugodnim i modernim prostorima kina, koje im omogućuje najbolju moguću uslugu. Stoga uskoro krećemo u redizajn svih lobya.

Preuređenje CineStara Zagreb započet će početkom rujna, a bit će gotovo do kraja listopada. Tokom cijelog razdoblja kino će biti otvoreno za sve posjetitelje, kako bi uživali u filmskom doživljaju s pet zvjezdica. Kako bi kino nesmetano nastavilo sa svojim radom preuređenje će se obavljati postupno, pritom vodeći računa da gledatelji neometano gledaju blockbuster naslove koji ih očekuju u narednom razdoblju.

Na projektiranju su angažirani isti stručnjaci koji su uspješno realizirali projekte uređenja interijera CineStara Novi Zagreb i CineStara Arena IMAX.

Novo ruho najposjećenijih kino dvorana u Hrvatskoj

Dvorane i ostali prostori CineStar-a Zagreb bit će osvježeni modernim i dizajnerskim namještajem, rasvjetnim tijelima i tepisima.

Među ostalim, CineStar je prepoznatljiv po udobnim stolicama, s ciljem da i u tom segmentu dosegnemo vrhunac, CineSar Zagreb će do kraja godine dva reda svake dvorane prenamijenjeni u VIP redove, što podrazumijeva veće i udobnije kožne fotelje opremljene stolićima koji sadrže posebno postolje za piće.

Da je CineStar Zagreb najbolje i najposjećenije kino u Hrvatskoj dokazuju sljedeće brojke:

 • preko 10.000.000 posjetitelja
 • 1346 prikazanih filmskih naslova
 • 175.498 projekcija
Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

7 komentara

 1. Koliko mi je drago što preuređuju, toliko mi je i žao zadnja dva reda koji su najbolji, a sada će koštati nekoliko kuna više :/
  Isto tako, ljudi znaju sjesti u VIP sjedala iako ih nisu platili, pa ovi koji su platili ispadnu budale :/

 2. Meni je i dosad ovo kino bilo najbolje. No ovo s preuređenjem mi se čini malo pretjerano, tj mislim da se to radi zato da se još više poskupe ulaznice. Meni je i ovako dobro, baš me briga za kožne fotelje i dizajnerski naještaj u kinu.

 3. ovo sa stolicama je prekopirano od cineplexxa koji ima indenticnu semu..
  po ljeti nemoguce na tome sjedi,prevruce..ali da je komforno,je..samo mogli bi nesta svoje skemijati,a ne prekopirati..
  nadam se da ce onda i menu od cineplexxa prekopirati,koji je fenomenalan:) (prava xxl opcija):)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!