Home » Vijesti » 4K Ultra HD » Svaki drugi Europljanin bi kupio Ultra HD televizor

Svaki drugi Europljanin bi kupio Ultra HD televizor

toshiba-l9-header

Ultra HD televizori bi trebali biti dobro prihvaćeni od strane kupaca diljem Europe, pokazala je ConsumerMetrix studija analitičke kompanije Strategy Analytics. U izvještaju “Ultra HDTV: Više od polovice bi ga kupilo“, 15% ispitanika od njih više od 4000 diljem Francuske, Njemačke, Italije i Velike Britanije, je izjavilo kako će vrlo vjerojatno kupiti Ultra HD televizor, dok je njih 41% djelomično sigurno da će kupiti jedan takav u iduće dvije godine.

Među ostalim zaključcima istraživanja ističe se veća svjesnost za pojam Ultra HD nego za termine 4K TV ili UHD, te kako popularnost prema novoj tehnologiji opada s godinama i raste s prihodima. Želja za kupovinom Ultra HD televizora najsnažnija je u skupini od 25 do 34 godine.

Ukratko, pogled prema Ultra HD-u je pozitivan među populacijom, pod uvjetom da takvi televizori zadovolje želje za performansama i odnosom dobiveno – uloženo. Mnogi žele poboljšati iskustvo gledanja na velikim zaslonima, a koje je godinama bilo ograničeno na nedovoljno veliku Full HD rezoluciju.

pr-050314-cm

U vezanoj vijesti, Leichtman Research Group je dobila rezultate koji govore kako unatoč tome što 3 od 4 domaćinstva u SAD-u posjeduje HD televizor, samo 3 od 10 ispitanika je znalo što je Ultra HD-4K format.

Ako biste i vi bili u skupini onih koji još ne znaju što je Ultra HD, preporučujemo vam da pročitate naš vodič >>

Izvor: Broadband TV News

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

good-bad-ugly-4k-bluray2

Dobar, Loš i Zao stižu na 4K Ultra HD Blu-ray

Kino Lorber je objavio kako će izdati legendarni vestern Dobar, Loš i Zao (The Good, ...

TCL 55EP680 na testu – Dolby Vision i HDR10+ podrška zaokružena Android TV 9 platformom

Na test smo dobili TCL-ov novi model televizora koji se pojavio na našem tržištu. Radi ...