Home » Vijesti » 3D » Crni sati – napeti 3D triler od sutra u kinima

Crni sati – napeti 3D triler od sutra u kinima

[youtube id=”Lf9RIKbKpIo” w=”600″ h=”337″]

Novi svjetski blockbuster, Crni sati (The Darkest Hour) upoznaje nas s petero mladih nasukanih u Moskvi uoči razarajućeg napada vanzemaljaca. Radi se o prvom američkom 3D filmu koji je snimljen u Rusiji. Filmaši se slažu da nikome nije bio cilj snimati 3D film da bi se prikazala najnovija tehnološka dostignuća, već su željeli iskoristiti 3D da bi snažnije prikazali ono što je u priči filma važno. Radi se o mladim ljudima koji moraju otkriti svoju suštinu i što je sve potrebno da bi netko bio heroj – ili da bi preživio.

Sama je lokacija važan element koji dodaje snagu priči. To je velik i arhitektonski snažan grad, pun ljudi i života, uzbuđenja, glamura, buke, dinamike… potpuni kontrast tišini koja nastupa nakon poraza. Timurova vizija i mašta su fantastične, a Bazelev je sa svojim vizualnim efektima uvelike doprinjeo ključnim elementima filma. Timurov je tim počeo raditi gotovo dvije i pol godine prijepočetka snimanja. Jedna od najvećih stvari bila je isprazniti grad od njegovih 14 milijuna stanovnika.” rekao je producent Tom Jacobson.

Film se počinje prikazivati od sutra, 29. prosinca u kinima diljem Hrvatske.

Fons: Blitz Film PR

crni-sati-plakat

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

11 komentara

 1. napokon,vanzemaljci odlučili u prvom naletu napasti nekog drugog,američane izgleda čuvaju za kraj

  stvarno je ova naša zemlja hebena,svako svemirsko smeae se lipi za nju

 2. istina,ali glumačka postava zaista nije obeaavajuča,nije ni čudo da ih vanzemaljci napadaju:)

 3. Ne izgleda nimalo obeaavajuae. I opet taj prokleti 3D.

 4. slazem se prokleti 3d …:) ,mislim meni je to stvarno koma oči me peku i bole poslije filma a glava puca…to je totalno neprirodno zato i ima nuspojava ali naravno ne kod svih

 5. Ja nemam problema s gledanjem 3D-a, vea me smeta što danas sve guraju u taj 3D. Mislim da se time ništa ne dobiva. Pa nije svaki film Avatar da bi 3D činio neku razliku.

  • Najveci je problem sto kako se pristupa 3D filmovima: ako se snimaju u 3D, svaki je film bio dobar. No ako se ide nabrzaka zaraditi i samo prebaciti 2D footage u 3D, to je onda sasvim drugi set problema.

   Npr. prve cetiri minute Star Wars IV: A New Hope 3D vidio sam u Dolbyjevom sjedistu 2007-e, a koliko je poznato do danas nisu zavrsili s konverzijom IV/V/VI u 3D, a rade na tome vec pet godina. I to ce biti dobar 3D. No ako mi netko kaze da je 3D napraljen u postu i to onako, u tri mjeseca – nabijem taj film i necu dati novce za 3D verziju.

   • Ne slažem se da je baš svaki film sniman u 3D dobar, odn. vrijedan gledanja u odnosu na svoju 2D inačicu. Ako je film kreiran sa mnogo “dubine”, prostorno i vizualno atraktivnih trenutaka, ako ih je zaista pun, onda je 3D užitak za gledanje. No ako se forsira 3D samo zato što je to trenutačni hit, a nusprodukt ne zavrje?uje gledanje u 3D, onda se pitam u čemu je svrha te tehnologije.

 6. davno nisam gledao vece smece……zaobici u velkom luku

 7. Kad vea govoriš o smeau… pogledaj Cowboys & Aliens.
  :zbljuv:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*