VijestiZanimljivosti

Microsoft Kinect u Sonyjevim televizorima 2012.?

Upravljanje LG-jevim “čarobnim” Magic Remote daljinskim upravljačem na LW980S modelu je bilo osvježavajuće iskustvo, no još praktičnija kontrola bi bila bez kontrolera uopće, zar ne? Prema objavi na The Dailyju, Microsoft je navodno u pregovorima sa Sonyjem i Viziom (proizvođačem LCD TV-a za tržište SAD-a) oko integracije popularnog Kinect sustava detekcije pokreta u pojedine modele za 2012. godinu.

Sustav kontroliranja X-Box 360 konzole koji je u sjenu bacio popularni Nintendov Wii i Sonyjev Move kontroler za PlayStation 3, trebao bi biti integriran u okvir televizora, što bi moglo iz korijena promijeniti način na koji njima upravljamo – zamislite da gestama mijenjate programe, podešavate glasnoću, pretražujete internet. Budućnost koju smo do sada viđali u filmovima mogla bi nam stići u dnevne boravke već iduće godine. Naravno, kako bi takav sustav funkcionirao u slučaju kada više osoba maše pred ekranom, ostaje inženjerima i dizajnerima da riješe.

Iako je teško za povjerovati da bi Sony implementirao X-Box kontroler u svoje televizore kada znamo da mu je Microsoft direktna konkurencija na tržištu konzola, možda upravo takve neočekivane odluke mogu dovesti do pozitivnih promjena u poslovanju, posebno japanskog Sonyja koji se već duže vrijeme bori s gubicima u TV sektoru. Integracija već popularnih tehnologija umjesto stalnog stvaranja novih koje poput meteora nakratko zabljesnu i zatim se ugase moglo bi biti spasonosno rješenje.

U svakom slučaju, biti će uzbudljivo pratiti najave i prve prototipe na CES sajmu u Las Vegasu koji nas očekuje početkom iduće godine.

Fons: The Daily

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!