Audio-video uređajiPhilipsVijesti

Philips lansirao nove Momentum gaming monitore 558M1RY i 278M1R

Philips-558M1RY-

MMD, vodeći specijalist na području monitora i brend licencirani partner tvrtke Philips Monitors, proširio je liniju Momentum s dva nova monitora – 55-inčnim 558M1RY i 27-inčnim 278M1R. 558M1RY s velikim ekranom je namijenjen igranju na konzolama, dok je dvostruko manji 278M1R svojim karakteristikama namijenjen (prema priopćenju) za esport. 55-inčni model bi već trebao biti dostupan na tržištu, dok će 27-inčni biti dostupan tijekom ovog mjeseca, a cijenu i više detalja možete pronaći u nastavku.

Iz službene objave:

558M1RY je uistinu jednostavno rješenje za uranjajući gaming i zabavu. Korisnici će biti u potpunosti zadubljeni u svoje igre s 55-inčnim ekranom i trostranom Ambiglow tehnologijom. Monitor također krasi UltraClear 4K UHD rezolucija, s 3840 x 2160 piksela, 120 Hz ekran i DisplayHDR 1000. Korisnici mogu prilagoditi HDR prema svojim željama u HDR igri, HDR filmu ili HDR slici ili preferiranom načinu rada. Također, HDR opcija se može i potpuno isključiti.

philips-momentum-55-inch

U priopćenju se navodi statički kontrast 4000:1, što je očekivano za VA panel. Tu je i 60 – 120 Hz  brzina osvježavanja (ovisno o portu koji se koristi) i AMD FreeSync.

Dok 558M1RY po specifikacijama ima dobre predispozicije za kvalitetan gaming, nije nam jasno kako Philips namijenio 278M1R model za kompetitivno igranje, osobito FPS, akcijske ili utrkujuće igre. Za početak, ima IPS panel osvježavanja 60 Hz, a nigdje u specifikacijama se ne navode tehnologije za reduciranje kidanja slike (kao AMD FreeSync). Zbog IPS panela očekujemo nizak kontrast, no barem bi zamućenja trebala biti ujednačena bilo da je scena svjetlija ili tamnija (za razliku od VA panela).

Philips-278M1R

U priopćenju se još navodi kako monitor a dolazi s 130mm visokim postoljem s mogućnošću podešavanja visine, nagiba od -5/20 stupnjeva i zakretanja za (+,-) 33 stupnja, što znači da je monitor jednostavno podesiv za optimalnu udobnost gledanja. Philipsova prepoznatljiva Ambiglow tehnologija na ovom je monitoru prisutna sa sve četiri strane pozicionirajući tako monitor kao stilski dodatan za idealan gaming doživljaj.

Monitor ima dva 2.0 HDMI ulaza koji omogućuju da se povežu više izvora. Također, zvuk može biti spojen kroz dva 5W zvučnika s DTS-ovim potpisom što se podešavanja tiče.

558M1RY će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 9.851 kuna, dok će model 278M1R biti dostupan po cijeni od 3.405 kuna.

Više na službenoj stranici – 558M1RY i 278M1R

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!