Home » Vijesti » 3D » Potrošači žele HDTV za blagdane

Potrošači žele HDTV za blagdane

Unatoč problematičnoj svjetskoj ekonomiji, studije ukazuju da će HD televizori biti primarna meta potrošača ove blagdane.

Istraživačka grupa Frank N. Magid Associates otkrila je da 40% online potrošača planira kupiti novi televizor u sljedećoj godini, dok njih 28% traži zamjenu za svoj “primarni” televizor. To je porast od 2009. godine kada je ta brojka iznosila 23%.

Uz to, DEG grupa (Digital Entertainment Group) objašnjava da će potrošači ciljati na televizore širine ekrana 60 inča na više. DEG zaključuje da upravo Blu-ray diskovi visoke definicije izrazito utječu na prodaju HD televizora; količina Blu-ray naslova porasla je za 59% u trećem kvartalu ove godine.

Visoka kvaliteta slike, široki ekran i internetska povezanost osobine su koje potrošači očigledno traže u svojim novim televizorima, dok interes za 3D-om polako opada.

Izvor: TVPredictions

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

7 komentara

  1. htjela bi i baba u Rim, ali nema s čim. :p
    i ja bih jedan 3D televizorčia, ali nema se para :(

  2. Ja nebih tv, ali bi Megan Fox ono malo da se razgibam…

  3. kad Frank N. Magid Associates kaže ja u potpunosti vjerujem :D

  4. Ja bih da mi djedica pokloni zvučnike Sonus Faber Amati Anniversario :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*