AndroidAudio-video uređajiMobiteli i tabletiTabletiVijesti

Samsung Electronics osvojio čak 30 nagrada na CES-u 2012

ZAGREB, 21. studenog 2011. – Osvojivši čak 30 nagrada na CES-u 2012 od kojih su dvije “Best of Innovation” i četiri “Eco-Design” nagrade, Samsung Electronics s pravom je predvodnik tržišta i nagrađivani inovator na području potrošačke elektronike, poluvodiča i telekomunikacije.

CES, najveći svjetski godišnji sajam potrošačke tehnologije kojeg organizira Consumer Electronics Association® (CEA), dodijelio je Samsungu 90 nagrada u posljednje tri godine, 37 u 2011. te 23 u 2010. godini.

Samsung Electronics osvojio je nagrade u kategorijama TV, kućna kina, mobilni telefoni, tableti, mobilni PC, monitori, kućanski aparati, SSD, LCD paneli i računalne komponente. Svi nagrađeni Samsungovi proizvodi bit će prikazani tijekom međunarodnog sajma CES 2012. koji se održava od 10. do 13. siječnja 2012. godine u Las Vegasu.

Među nagrađenim proizvodima nalaze se:

 • Samsung Serija 830 solid-state diskovi (SSD) postavljaju novi standard za performanse i pouzdanost. Njihovo SATA 6Gb/s podatkovno sučelje omogućava dvostruko brže obrađivanje podataka od solid state diskova prethodne generacije, sa sekvencijalnim brzinama čitanja do 520 MB/sec i brzinama random read do 80.000 IOPS.Maksimalni kapacitet pohrane podataka je udvostručen ponudom inačice od 512 GB (također su raspoloživi SSD s 64GB, 128GB i 256GB).*
 • Samsung RF4289 LCD hladnjak prvi je hladnjak koji omogućava korištenje kuhinjskih aplikacija na 8-inčnom LCD ekranu osjetljivom na dodir s WiFi povezivanjem.  Korisnici mogu pristupiti zbirci recepata na Epicurious, provjeriti vrijeme na WeatherBug®, ostaviti poruku za djecu, pregledati obiteljski Google Calendar™, provjeriti vijesti na AP News®, poslušati glazbu preko Pandora® i uživati u fotografijama na pregledniku Picasa™, sve uz pomoć svog hladnjaka. Hladnjak nudi i visokokvalitetnu tehnologiju očuvanja i skladištenja namirnica koja omogućava duže čuvanje svježih namirnica uz povećanje iskoristivog prostora.
 • Samsung računala Serije 7 ruše sve dosadašnje predodžbe prijenosnog računala na bazi Windowsa koji nude sve prednosti full-size laptopa u ekstremno prijenosnom izdanju. Uz pomoć ekskluzivnog Samsungovog SuperBright Plus 11,6-inčnog HD zaslona osjetljivog na dodir, snažnog Intel® Core™ i5 procesora, dostupnosti operativnog sustava Windows® 7 Professional, te solid statediska kapaciteta do 128 GB, ovaj moćan prijenosnik zadovoljava potrebe i najzahtjevnijih korisnika te omogućava maksimalnu produktivnost gdje god se nalazili.
 • Samsung Notebook Serije 7 Chronos je napredan laptop koji svojim korisnicima nudi snažnu i ultraprijenosnu tehnologiju. Uz aluminijsko tijelo i ekskluzivni Samsungov SuperBright HD+ zaslon, Intel® Core™ i5 ili i7 procesori, Samsungova ekskluzivna FastStart tehnologija te 750GB hard disk i 8GB ExpressCache™ sistem, ovaj laptop nudi i nevjerojatno brzi start-upčije performanse nadilaze sva očekivanja.*
 • Samsung Galaxy S® II Epic™ 4G Touch. Galaxy S II odlikuje se Samsungovom Super AMOLED Plus tehnologijom zaslona, snažnim dvojezgrenim aplikacijskim procesorom i širokom lepezom sadržaja za zabavu, slanje poruka i društvene mreže.
 • Samsung Galaxy™ S II nudi vodeći hardware i software te posljednju verziju Android™ platforme za pametne mobitele unutar tankog pametnog mobitela, širokog svega 8,89 mm. Galaxy S II™ ističe se Samsungovom Super AMOLED™ Plus tehnologijom i 4,3-inčnim zaslonom, snažnim 1,2 GHz dvojezgrenim aplikacijskim procesorom i širokom lepezom sadržaja za zabavu, slanje poruka, društvene mreže i aplikacija.
 • Samsung Sidekick™ 4G je Android 2.2 uređaj nove generacije namijenjeno pisanju poruka, koji donosi integrirano korištenje društvenih mreža, grupno slanje poruka, pristup Google uslugama i mogućnost video-chata.
 • Samsung Galaxy Tab™ 8.9 (Wi-Fi) s operativnim sustavom Android™ 3.1 Honeycomb nudi brži i lakši prijelaz između različitih aplikacija, intuitivniju navigaciju na i s home screenova i bolje podržavanje USB uređaja poput eksternih tipkovnica, joystickai drugih perifernih uređaja.
 • Samsung Galaxy Tab™ 10.1 (Wi-Fi) s operativnim sustavom Android™ 3.2 Honeycomb nudi brži i lakši prijelaz između različitih aplikacija, intuitivniju navigaciju na i s home screenova i bolje podržavanje USB uređaja kao što su eksterne tipkovnice, joystick i drugi periferni uređaji.Samsung Galaxy Tab™ 10.1 s 4G LTE tehnologijom pokreće Android™ 3.1 Honeycomb i trenutno je najtanji mobilni tablet na svijetu, mjereći svega 8.6 mm. Uz to, nudi brzine downloada od 5-12 Mbps i uploada od 2- 5 Mbps na području pokrivenom 4G mobilnim širokopojasnim Internetom.

Kao dio PlanetFirst™, Samsungove inicijative da postane jedna od ekološki najosvještenijih kompanija na svijetu do 2013. godine, Samsungov je cilj razviti ekološki prihvatljive proizvode i postrojenja. Odlučnost Samsunga u ostvarenju tog cilja potvrđuju i četiri Eco-Design nagrade. Neki od proizvoda koji su osvojili CES Eco-Design nagradu su:

 • Samsung SMH2117S mikrovalna pećnica prva je mikrovalna pećnica koja nudi LED osvjetljenje ploče za kuhanje smješteno ispod pećnice. LED svjetiljka uređaja SMH2117S koristi manje od deset posto električne energije (2,4W/1EA) konvencionalnih žarulja sa žarnom niti (40W/1EA) ili halogenih (20W/1EA) svjetiljki. Uz to, keramički emajlirana unutrašnjost sedam je puta otpornija na ogrebotine i hrđu od drugih mikrovalnih pećnica, a u Eco modusu pećnica uštedi do 40% energije gašenjem zaslona dok uređaj nije u upotrebi.
 • Samsung LTI460AP01 Transparentni LCDje prozirni zaslon najmanje dijagonale 22 inča, koji nudi sliku visoke definicije s niskom potrošnjom energije i mogućnošću rada na baterije sa solarnim punjenjem. Ekstremno tanki LCD zasloni imaju različite mogućnosti korištenja kao na primjer oglasne površine na staklenim vratima hladnjaka i zamrzivača u supermarketima; na automatima te za različite aplikacije na prozorima izložbenih prostora osjetljivim na dodir. Transparentni LCD zasloni mogu se koristiti i u stvaranju „pametnih“ prozora za stambene i poslovne prostore koji prikazuju aktualne informacije o vremenskim prilikama, kretanju dionica i najnovije vijesti.
 • Samsung NC215S je prvi netbook pokretan solarnom energijom koji pruža snagu, mobilnost i performanse uz naglasak na ekonomsku i ekološku svijest. Povećavajući produktivnost uz istovremenu brigu o okolišu, NC215S nudi integrirani solarni panel u poklopcu koji omogućava automatsko punjenje netbooka na suncu. Dva sata punjenja na suncu omogućava sat vremena korištenja netbooka, a trajanje baterije od 14,5 sati korisnicima osigurava cjelodnevno korištenje uz samo jedno punjenje.

*Pristupni kapacitet variira; MB = 1 milijun byteova, GB = 1 milijarda biteova, TB = 1 trilijun biteova. Molimo imajte na umu da dio diska može biti rezerviran za system recovery i predinstaliran softver.
Android, Google Maps, Google Calander, i Android Market su zaštitni znakovi Google, Inc.

Obzirom da je udruženje CEA prepoznalo Samsungovu posvećenost istraživanju i razvoju svih svojih proizvoda s naglaskom na ekološku održivost, očigledno je da korisnici mogu očekivati samo najbolje od Samsungovih proizvoda u 2012. godini.

Izvor: Grayling PR

 

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!