Home » Filmovi » Planet Majmuna – WETA kreativna radionica ponovno pomiče granice snimanja filmova

Planet Majmuna – WETA kreativna radionica ponovno pomiče granice snimanja filmova

Tehnološki napredak postignut kod snimanja filma Pla­net majmuna: Postanak usporediv je s učinkom speci­jalnih efekata koji su oduševili svijet u Avataru, jer prije nekoliko godina ovakav način snimanja i stvaranja fil­mova jednostavno nije bio moguć. WETA kreativna ra­dionica, zadužena za efekte na ovom filmu, ovjenčana je nagradama Oscar za specijalne efekte, kostime i masku za trilogiju Gospodar prstenova i King Konga.

Planet majmuna: Postanak je prvi film sniman iz per­spektive bića koje nije čovjek. Video prilog niže pokazuje izniman rad WETA radionice i otkriva način na koji su majmuni toliko savršeno prikazani. Svi odaju iznimnu počast glumcu Andyu Serkisu (Golum iz Gospo­dara Prstenova) bez čijih nevjerojatnih sposobnosti i saživljavanja s najmodernijom tehnologijom čitav ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Video klip o tome kako je WETA stvarala filma možete pogledati niže.

[youtube id=”gN9Mh-D7SjI” w=”600″ h=”337″]

Svjetska svečana premijera filma zakazana je sutra 28. srpnja u Los Angelesu. Film u američka kina kreće 5. kolovoza, a u hrvatska čak dan ranije, 4. kolovoza.

Više detalja o tehnikama snimanja i izazovima s kojima su se kreatori susreli možete pronaći u PDF dokumentu:

[download id=”34″]

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

DVB-T2 emitiranje, HEVC i nacionalni programi u HD-u najranije od 2019.

U tijeku je izrada prijedloga Strategije prelaska digitalne zemaljske televizije na sustav DVB-T2 s učinkovitijim ...

spectre

Novi Bondov film Spectre ruši rekorde

Jedan od najiščekivanijih filmova u posljednjih nekoliko godina poput Aston Martina DB10 protutnjao je u ...