FilmoviKinoVijestiZanimljivosti

Planet Majmuna – WETA kreativna radionica ponovno pomiče granice snimanja filmova

Tehnološki napredak postignut kod snimanja filma Pla­net majmuna: Postanak usporediv je s učinkom speci­jalnih efekata koji su oduševili svijet u Avataru, jer prije nekoliko godina ovakav način snimanja i stvaranja fil­mova jednostavno nije bio moguć. WETA kreativna ra­dionica, zadužena za efekte na ovom filmu, ovjenčana je nagradama Oscar za specijalne efekte, kostime i masku za trilogiju Gospodar prstenova i King Konga.

Planet majmuna: Postanak je prvi film sniman iz per­spektive bića koje nije čovjek. Video prilog niže pokazuje izniman rad WETA radionice i otkriva način na koji su majmuni toliko savršeno prikazani. Svi odaju iznimnu počast glumcu Andyu Serkisu (Golum iz Gospo­dara Prstenova) bez čijih nevjerojatnih sposobnosti i saživljavanja s najmodernijom tehnologijom čitav ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Video klip o tome kako je WETA stvarala filma možete pogledati niže.

[youtube id=”gN9Mh-D7SjI” w=”600″ h=”337″]

Svjetska svečana premijera filma zakazana je sutra 28. srpnja u Los Angelesu. Film u američka kina kreće 5. kolovoza, a u hrvatska čak dan ranije, 4. kolovoza.

Više detalja o tehnikama snimanja i izazovima s kojima su se kreatori susreli možete pronaći u PDF dokumentu:

[download id=”34″]

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!