Audio-video uređajiNajave testovaVijesti

Najava testa: Panasonic Viera TX-L32DT30E LED LCD

Panasonic DT30 3D LCD

Nakon što smo provjerili performanse najboljih LCD televizora za 2011. godinu iz tabora Samsunga, LG-ja i Philipsa, na test nam je stigao DT30 – prvi Panasonicov LCD televizor s 3D tehnologijom. Panasonic je poznat po svojim plazma zaslonima koji od prošle godine nude i aktivni 3D prikaz, a obzirom da se plazme ne proizvode u dijagonalama manjim od 42″, LCD je jedino rješenje za prikaz 3D materijala. Kako sam sebi ne bi konkurirao i olakšao izbor korisnicima, Panasonic je DT30 ponudio u dvije veličine, 32″ i 37″. Tvrtka Redfox iz Zagreba nam je na test poslala 32″ model.

DT30 predstavlja vrh ponude Panasonicovih LCD televizora, a karakterizira ga slijedeće:

  • puna HD razlučivost (1920 linija s 1080 piksela)
  • 400 Hz BLS (Intelligent Frame Creation Pro)
  • IPS Alpha zaslon brzog odziva za minimalno preklapanje slike (crosstalk) i zamućenje pokreta
  • aktivni 3D (puna HD razlučivost po oku, zahtijeva upotrebu 3D naočala)
  • bočno postavljeno LED pozadinskog osvjetljenje s lokalnim zatamnjenjem (Panasonic ga naziva Area Dimmer Control)
  • ISFccc predlošci za precizno ugađanje slike
  • tri digitalna prijamnika (DVB-T, DVB-C, DVB-S)
  • 4 HDMI priključca (jedan s ARC funkcijom), 3x USB
  • VIERA Connect sučelje s interaktivnim web servisima
  • podrška za razne audio i video formate putem USB sučelja

Lista specifikacija obećava, no tek će testovi pokazati kako se Panasonic DT30 nosi s konkurentnim modelima.

Po otpakiravanju televizora smo otkrili kako se radi o 3D Ready modelu – u pakiranju ne dolazi niti jedan par 3D naočala. Obzirom da se cijena pojedinog para u slučaju Panasonica kreće od 599,00 kn pa naviše, prikaz 3D-a zahtijeva dodatnu – u slučaju dva para naočala i poveliku investiciju. Kroz test ćemo provjeriti 3D performanse i je li dodatna investicija opravdana.

Test će biti objavljen uskoro na stranicama HD Televizije, a mi se zahvaljujemo tvrtki Redfox i Predstavništvu Panasonica u Republici Hrvatskoj na ustupljenom testnom primjerku.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Poštovani, pratim Vaše recenzije i odlučio sam se na Panasonic TX-L37E30E zbog veličine (max. 37′), 5 godišnjeg jamstva i nekih karakteristika. Malo me koleba ocjena za SD sliku koju au veainom gledati, pa jedva čekam recenziju DT30E modela makar je to 3D model – ali ako je to Panijev LED vrhunac možda vrijedi te novce. Pozdrav i samo nastavite tako.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!