Vijesti

Novi tip LCD pozadinskog osvjetljenja – Nano Lighting Technology

Koliko god video entuzijasti smatrali da je LG zaostajao za konkurencijom proteklih godina, 2010. godina će ostati upamćena po dominaciji ove tvrtke kada su u pitanju inovacije na polju dizajna i na polju samih LCD tehnologija. Krenimo redom. LG je prije nekih pola godine prvo predstavio IOP tehnologiju o kojoj smo pisali mnogo puta. Radilo se o novoj metodi pozadinskog osvjetljena namijenjenoj Edge LED LCD modelima. Ovaj patent je prihvatio i Sony ali izvorni tvorci IOP tehnologije dolaze iz LG-a. Na sljedećem linku možete pročitati detalje o OPI tehnologiji Integrirane optičke ploče (IOP) – nova metoda za lokalno zatamnjivanje Edge-LED LCD-ova

Pored Panasonic-a, LG je jedan od rijetkih brandova koji plaća za THX licencu i kontrolu svojih plasma modela gdje su ISFccc kalibracijske kontrole integrirane uporedno s THX modovima, što je veliki plus najviše za krajnje korisnike i samu kvalitetu slike.

Ovdje moramo naglasiti jednu činjenicu koje se strani novinari i recenzenti ne žele dotaknuti. Naime, radi se o činjenici da su se u protekle 3 godine hvalili svi mogući LCD modeli bez obzira na tip pozadinskog osvjetljenja. Na forumu i na stranici HD Televizije trudili smo se savjetima objasniti zašto kupci ne trebaju nasjedati na marketinške trikove koji se serviraju putem raznih svjetskih portala. Zašto?

 

Copyright HD Televizija 2010. Sva prava pridržana.

Tekst i slike nije dopušteno kopirati bez dopuštenja!

Adsense

Povezani tekstovi

12 komentara

 1. Cijena za naše prostore nije objavljena za sada. Naravno izvjestit aemo čim budemo imali detaljne informacije o priceingu.

  240 blokova kontrole kako je najavljeno prvobitno kao i kod IOP-a mada topologija uz NPC može povečati taj broj.

 2. Nikada LG nije zaostajao za konkurencijom nego kod nas postoji neka navika forsiranja pojedinih brandova, a ignorisanja ili cak pljuvanja drugih.
  Gledao sam uzivo dosta njihovih televizora i uvijek su me odusevili slikom, vise od samsunga koji je izvikan a po mom misljenju nije nista bolji mozda je cak i gori (osim par modela koji su im se omakli).

   1. I ja bih postavio isto pitanje, a da je bolji u “razor frame” tankom izgledu i u dizajnu kao i manjim dimenzijama isto panela kao i u ISF moguanostima kalibracije kod lowend palzmi stvarno ne znam u čemu je bolji.
    Kod dosadašnjih modela bilo je dosta problema sa IR-om i sa red dots kod LG plazmi barem po iskustvu korisnika sa stranih foruma

 3. Sad sam došao do informacije o cijeni u Italiji, navodno model od 47 inaa 3.999 a model od 55 inaa 4.999 eura. Pa ko voli nek izvoli.

 4. LG je prije proizvodio televizore za siroke narodne mase, tek od 2009 i kroz cijelu 2010 godinu uz implementaciju novih tehnologija, ulaganje u kvalitetnije panele i elektroniku LG se moze smatrati ravnopravnim igracem na AV polju.

 5. Lg je vea dosta dugo važan igrač na polju lcd panela. Upravo njihove ips matrice idu u najbolje lcd monitore hp-a i dell-a. Opaenito je velika potražnja za njuihovim zaslonima, što za mobitele, monitore ili televizore. Kod lg-ja cijenim što nema muljanja sa panelima a televizori imaju docentan crni dizajn što meni više paše od kičeraja nekih drugih proizvo?ača. Kvaliteta njihovih proizvoda je sada neupitna a primjetan entuzijazam i razvoj novih tehnologija još jedan veliki plus

 6. imam toshibu 40zf355dg…. i sigurno neau radi niti jednog tv-a u naredne 2-4 godine mijenjat ovaj….. jer smatram da tada prije 2 godine za cca 11000 kn nisam mogao uzet bolji tv…..

  dok se sce te tehnologije još ne uhodaju…. i neustabile…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!