Audio-video uređaji

Ovotjedni HDTV testovi (22. – 26. ožujka)

simpsonsopener_hdtv
Vlasništvo: fox.com

Počevši od ovog tjedna započinjemo s kratkim prikazom testiranih HDTV-a na stranim portalima. Od velikog broja internet destinacija koje se bave ovom tematikom, tek je nekoliko onih koje svoj posao odrađuju kvalitetno i upravo ćemo njih uvrstiti u tjedne izvještaje. Nadamo se da će ovo pomoći čitateljima da bolje obuhvate segment testiranih televizora, a da pritom budu sigurni da se radi uistinu o testu, a ne o prikrivenom promotivnom materijalu.

sony-40ex503-front-side

Trusted Reviews: Sony Bravia KDL-40EX503 40″ LCD TV recenzija

Ocjene:

Dizajn: 7/10
Značajke: 8/10
Kvaliteta slike 9/10
Kvaliteta zvuka: 8/10
Vrijednost: 8/10
Ukupna ocjena: 9/10

Zaključak:

KDL-40EX503 je najrevolucionarniji i najinovativniji televizor koji sam vidio nakon mnogo vremena – barem po pitanju onoga što je uistinu dostupno tipičnom kupcu. Šteta je, očito, što je poruka “besplatan HD za sve” Freeview HD toliko umanjena bolno sporim procesom izmjene britanskih zemaljskih TV odašiljača. No čak i ako niste predviđeni za uvođenje Freeview HD televizije u idućoj godini ili dvije, 40EX503 radi i više nego dovoljno dobro kako bi opravdao svoju kupnju sada, imajući na umu da je uz njega Freeview HD budućnost osigurana.

Kompletan test: link

samsung_ue46c7700_3d_hdtv

Digital Versus: Samsung UE46C7700 aktivni 3D HDTV recenzija

Ocjene:

3D kvaliteta slike: 4/5
Oprema i rukovanje: 5/5
Tvornička kvaliteta slike: 3/5
Kvaliteta slike u filmskom načinu rada: 4/5
Kvaliteta zvuka: 3/5
Potrošnja energije: 4/5
Ukupno: 4/5

Zaključak:

Samsung UE46C7700 omogućuje ugodno gledanje 3D programa. Ipak, kao i sa starijim Samsung modelima (B6000, B7000 and B8000), nekima bi mogli biti frustrirani nemogućnošću isključivanja dinamičnog pozadinskog osvjetljenja.

Kompletan test: link

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

10 komentara

  1. testovi sa ove stranice se odnose na americke modele. Testovi po misljenju redakcije nisu dobro odradjeni.
   Prvi problem lezi u izmjerenom nivou crne boje te prikazanom kontrastu u odnosu na LCD-ove. Peak white od 460cd/m2 bi mogla da osvijetli poveci tunel, tako da ne vidim smisao racunananja kontrasta u nekalibriranim modovima.
   Nadalje EU modeli nemaju 3:2 pulldown mode USA modeli imaju. Drukcije je napravljen meni i drukcije su posavke preko njega za kalibriranu sliku.
   Pod kalibrirnaom slikom su smanjili kontrast sa 100 na 32 a osvijetljenje povecali sa 50 na 74, ovo kao kalibrator prvi put vidim te mogu samo da kazem ili da je ovo printana greska ili da tester nema pojma sta je uradio sa ovakvim potezima.

 1. čudi me da ovdje nemate stranicu HDTVtest (www.hdtvtest.co.uk). Testiranje Panasonicovog TX-P42G20 je slično vašem. Je li to namjerno?

  1. To što ima sličnosti u najmanju ruku govori kako smo jednako kompetentni istestirati opremu kao i jedan etablirani HDTVtest. Recenziju nismo linkali jer nije izdana ovaj tjedan, inače naravno da budemo ;)

 2. SVAKA čast svakome ali ove recenzije bilo koje sa interneta ne vridu ni crnog ispod nokta u usporedi sa recenzijama kolege NANI&EKIPA

 3. @GODSKILLER

  Zahvaljujem u ime cijele ekipe!

  @Mile

  HDTVtest i mi koristimo gotovo identičnu opremu za kalibraciju (colorimetar i softver, photometar i ostala oprema su različiti). No, nismo prenijeli link na njihov test jer se Panasonic modeli za britansko tržište (oznaka B) razlikuju od modela za europsko tržište (oznaka E), koji su i kod nas.

 4. Izvrsna ideja sa objavom adresa. Neke modele možda dobiju prije vas, a i dobro je više mišljenja čuti.
  čekaju se željno novi Sony i Sharp modeli…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!