Video kamere i fotoaparatiVijesti

Red predstavio Scarlet W

Scarlet-w_inside

Red Cinema, kompanija poznata po high-end digitalnim kamerama, predstavila je novi model Scarlet W. Slovo “W” označava novu liniju Weapon kućišta koja donose brojna poboljšanja u funkcionalnosti i procesuiranju. Novo tijelo od aluminijske legure i nova interna elektronika donose bolja termička svojstva, tiši rad, redukciju na težini, podršku za 3DLUT color management, izmjenjivi mount za objektive, dodatne fizicke utore za ugradjivanje dodataka, izmjenjive low-pass filtere i daljnju nadogradivost u budućnosti.

Nova Scarlet W inkorporira odličan Dragon senzor, koji je po DXO mark mjerenjima senzor sa najvećim dinamičkim rasponom od 16.5 blendi. Senzor je već korišten na brojnim projektima svjetske filmske produkcije kao i na ovim prostorima. Red je iskoristio isti senzor implementiran u Epic kamerama i iz njega napravio različite formate, a u Scarlet W taj senzor je u S35 formatu. Umjesto 6K rezolucije iz Epic kamere ovdje “rezan” na 5K te Scarlet snima 5120×2700 piksela. U punoj rezoluciji moguće je snimati do 48 sličica u sekundi, što raste smanjivanjem rezolucije i seže to 300 sličica u 2K.

Scarlet-w-mix

Kamera snima 16-bitni Redcode Raw, u kompresiji od 13:1 do 4:1 a podržava i interno Prores 422 2K snimanje za praktičniji rad, u projektima gdje raw i UHD rezolucija nisu potrebni. Kamera zapisuje podatke na Red Minimag SSD medije do 140 MB/s. Red je također najavio i Scarlet Monochrome verziju, čiji senzor nema implementirani filter boja te kamera postiže vrhinsku crno bijelu sliku sa puno više detalja i boljim tonalnim rasponom.
Predbilježbe i depoziti se uzimaju već sada. Cijena kamere je 9950 američkih dolara za tijelo a paketi kreću od 14500 dolara. Postojeći vlasnici Scarlet kamera imaju popust od 2500 dolara na pakete. Kamera se očekuje na tržištu već u veljači sljedeće godine.

Za predbilježbe, depozite i više informacija posjetite službenu stranicu.

 

 

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!