LCDRecenzijeTelevizori i monitori

LG 47LW980S Nano LED (47in/119cm) recenzija

DODATNE ZNAČAJKE

LG 47LW980S je televizor bogat multimedijalnim značajkama, a koje uključuju Smart TV platformu s pretraživačem interneta, LG aplikacijama, pristupom popularnim aplikacijama prilagođenima za prikaz na televizor i mogućnosti reprodukcije raznih multimedijalnih formata putem dva USB priključka, odnosno mreže – žičano ili bežično povezane. Magic Motion daljinski upravljač dodaje novi sloj zabave uz mogućnost igranja jednostavnih igara mnogo jednostavnije nego putem primarnog daljinskog upravljača. Magic Motion također omogućuje brz pristup izbornicima specifično dizajniranih za njegovo korištenje, tako da pomakom kursora u donji dio ekrana se mogu vidjeti brze ikone za aktivaciju 3D-a ili izbor ulaza, a dodatne opcije su dostupne i u na drugim stranama – vrlo praktično i jedinstveno rješenje koje nam se jako svidjelo.

Test čitanja formata preko USB-a

 

Format/i Rezultat
Video
DivX/Xvid, DivX HD – 10 filmova različitih veličina, rezolucije, audio zapisa i verzije codec-a reproducira
Matroska (MKV) – različite rezolucije (SD, 720 i 1080p), s više audio zapisa i integriranim titlovima reproducira
M2TS i M2T – demo materijali s Demo-world.eu stranice i video snimci HD digitalnom kamerom ne reproducira
MOV (snimke kamerama i fotoaparatima), WMV reproducira
VOB reproducira
TS snimke TV programa reproducira
Ogg Theora (SD i HD) ne reproducira
Audio
MP3 – fiksni bitrate 160 kbps, varijabilni s prosjekom 188 kbps i jedan od 320 kbps reproducira
OGG, APE, FLAC – nekoliko datoteka ne reproducira
WAVE, stereo i višekanalni ne reproducira
DTS i DD 5.1 (lossy) reproducira samo DD
DTS HR i MA ne reproducira
Dolby Digital Plus / TrueHD 5.1 i 7.1 ne reproducira
Slike
Slikovni formati razne rezolucije JPEG reproducira
ISO Ne reproducira

Ako zanemarimo izostanak podrške za DTS audio zapise, LW980S je sasvim solidan reproduktor popularnih multimedijalnih datoteka, s podrškom za podnaslove unutar MKV datoteka i izvan njih i prikazivanjem dijakritičkih znakova bez ikakvih dodatnim podešavanja. Sve isprobane MKV datoteke su radile, a na testu propusnosti je tek na 90 Mbps započelo trzanje što je odličan rezultat obzirom da je najveća propusnost Blu-ray filmova 60 Mbps. Od slikovnih datoteka podržan je samo JPEG, no sve isprobane datoteke su radile tako da ne bi trebalo biti problema s prikazom fotografija s digitalnih fotoaparata ili mobitela.

Spajanje na PC

Sa spajanjem na PC računalo opremljeno Windows 7 operativnim sustavom i GeForce GTX470 grafičkom karticom nismo imali problema, te smo po povezivanju HDMI – DVI kabelom u trenu dobili sliku na TV-u. 1:1 mapiranje piksela je moguće čime se postiže najveća oštrina bez gubitka informacija u rubovima ekrana (overscan) što se možda ne uoči kod reprodukcije filmova, no kod PC korištenja je odmah očito. Razočaralo nas je kašnjenje signala radi kojeg je kursor djelovao spor, a kroz mjerenje ulaznog kašnjenja smo dobili vrijednosti iznad 100 ms, što je rezultat koji nikako nije dobar čak ni za manje zahtjevne igrače. Provjerili smo u predlošku za igrače koje bi opcije toliko mogle utjecati na kašnjenje, no nakon gašenja svih opcija (uz mnoge koje su tvornički onemogućene u tom predlošku) nismo mogli ubrzati odziv. U ostalim predlošcima je situacija bila slična, a aktivacijom lokalnog zatamnjenja i TruMotion algoritama se situacija još samo dodatno usporila. Sve u svemu, očekivali smo bolji rezultat u ovom segmentu.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

38 komentara

 1. Kolko sam shvatio svi ti nedostaci koje je imao LW5500 i vjerujem LW650S nisu uklonjeni ni s ovim top modelom.
  Dali to znači da je slika SD,HD i 3D skoro pa ista na spomenutim modelima i ovom LW980S.
  U čemu se u stvari razlikuju osim u tim nekim dodatnim funkcijama.
  Pitam jer razmišljam o kupnji, a nebi se htio zaletit.

 2. Odlična recenzija. Očekivanja su bila jako velika o ovom TV-u, ali očito da nije opravdao toliko pompu koja se dizala na nekim forumima oko ovog TV-a.
  Sad čekamo Philipsa pa da vidimo tko je vladar high end LCD-a.

 3. Sony bi mogao odnijeti pobjedu po mom mišljenju, ali pričekajmo recenziju ako je bude.

  Jedno pitanje za tebe nevezano za ove high end modele.
  Dali postoji ikakva moguanost da na test dobijete SHARP LE830 model?

 4. Ako uzmemo u obzir da 47LW650S košta oko 10 000, a 47LW980S oko 15 000 kn šta je isplativija kupnja.
  Dali je toliko bolji LW 980S da se isplati dati 5 000 kn više

  1. Hm, dobro bi odvagnuo kupovinu 47W650S prije 46GT30 (10600KN) ili 47LW980S prije 50VT30 modela. Šteta što ne postoji praksa kod naših duaana da odneseš TV doma i par dana ga provjeriš kako ti paše u tvom okruženju prije kupnje.
   Recenzija odlična kao i obično ali sam razočaran u moguanosti TV za tu cijenu…

 5. Prvo sve pohvale za recenziju, veoma detaljno odradjeno nema sta. Imam samo jedan prijedlog da se proba sto se tice input laga na doticnom tv, da probate promjeniti naziv inputa na tv da umjesto hdmi-1 stavite PC, trebalo bi da resi problem sa input lagom. Posjedujem 37LV4500 koji takodje ima problema sa tim i na taj nacin sam popravio input lag, jeste da onda od tih svih silnih poboljsanja slike i obrada ne bude dostupno malte ne nista, ali bolje i to nego da bude input lag. I pitanje jedno, uskoro bi trebao da kupujem tv, oko sam bacio na 42LW659S koji bi me izasao oko 1000 evra, kazite mi da li mozda postoji neko drugo bolje resenje, ovaj 980 kosta oko 1750 evra, da li stvarno vrijedi toliko vise para?
  I navodno skoro je izasao novi firmware koji omogucava 659-ci da prikaze 3d pune rezolucije, tako da bi i to trebalo da je reseno.

    1. Ne kužim, gledo sam u tehnmarketu na njihovoj stranici i cijena je bila za 47LW980S 15 500 kn. To je bilo prije par dana.

   1. ne znam kada izlazi, vani je vea izašao, tv je sličan devetki ali sa mat ekranom…:) trebalo bi nazvati zastupnike LG-a i pitati.

 6. Luz for more information. We cover all stages of the process from trying
  to save your relationship, through legal proceedings and dealing
  with the effects of divorce. Along with feeling like their long-held dreams
  have been dimmed, a great number of people also feel a sense of failure over their marriage ending.
  Forget the past and move on forward, even though you feel like you
  can’t live without him or her, the feeling will pass, and you will soon learn that it will all get better in time and all your wounds will heal.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!