Home » Vijesti » 3D » NICT demonstrira najveći na svijetu Full HD glasses-free 3D zaslon

NICT demonstrira najveći na svijetu Full HD glasses-free 3D zaslon

Japanski istraživački institut NICT, u suradnji s tvrtkom JVC Kenwood, razvio je 200-inčni autostereoskopski Full HD 3D zaslon koji može prikazati sliku iz 57 različitih kutova, što znači da nema gubitka Full HD signala bez obzira na kut gledanja.

Kako se ovaj najveći na svijetu Full HD 3D zaslon može promatrati bez naočala, iskustvo gledanja je prilično olakšano. Ono što je posebno dojmljivo je činjenica da je moguće gledati sliku na ekranu iz različitih kutova, primjerice, ako se promatra kvadrat, moguće je isto tako vidjeti njegovu lijevu i desnu stranicu.

Hoće li 3D zasloni bez naočala postati trend u budućnosti i u kojim će sve smjerovima Full HD 3D tehnologija napredovati, samo vrijeme će pokazati, a do tada vjerujemo da će ovaj 500 kg težak zaslon biti vrlo pogodan kandidat agencijama za oglašavanje.

[youtube id=”NiaInndP1S0″ w=”600″ h=”337″]

Izvor: Akihabara

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

hrt2-hd

HRT 2 HD se ponovno vraća za Euro 2016

Sljedeći tjedan HRT ponovno aktivira HRT 2 HD program na kojem će se u 1080i50 ...

Panasonic-50DS630E-review-header

Panasonic 50DS630E (DS630E) Smart Full HD TV – recenzija

Prvi televizor iz kataloga za 2016. godinu nam dolazi iz Panasonica i pripada DS630E seriji. ...