Obavijesti/ostaloVijesti

London: Panasonic predstavlja šest novih sistema kućnog kina s vrhunskom vjernošću slike i zvuka

London, UK (15. 02. 2011) – Panasonic je danas obznanio lansiranje pet novih FULL HD 3D Blu-ray disk™ sistema kućnog kina, koji koriste napredne tehnologije za reprodukciju prostorskog zvuka kao u kino dvorani i bogatih 3D slika vrhunskog kvaliteta. Novi modeli također omogućavaju 2D-3D pretvorbu, mogućnost bežičnog LAN povezivanja, univerzalni priključak za iPod/iPhone i kompatibilni su s funkcijom Skype™*.

[youtube id=”AZ3aup6zmZQ” w=”550″ h=”308″]

Novi 5.1-kanalni modeli, SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370 i SC-BTT270 isporučuju napredni kvalitet zvuka koji dopunjava dinamičke 3D slike. Temeljeći se na konceptu reproduciranja idealnog prostorskog zvučnog okruženja kao u kino dvorani, Panasonic-ova vlasnička tehnologija Cinema Surround Plus kompenzira nedostatak prostorskog efekta, da bi omogućila prirodni prostorni zvuk, i pruža poboljšan prostorni efekat sa vrha i sa strane, zahvaljujući virtualnim zvučnicima, koji su postavljeni ne samo u horizontalnom, već i vertikalnom smjeru.

Opremljeni Panasonic-ovom cijenjenom FULL HD 3D reprodukcijom, novi sistemi ne samo da isporučuju veličanstvene 3D slike s dramatičnim efektima, poboljšanom dubinom, sjajem i teksturom, već korisnicima omogućavaju i podešavanje prikaza slike po želji. 2D-3D konverzija omogućava pretvaranje slika sa DVD i Blu-rayTM diskova u 3D. Svoju zbirku filmova na 2D Blu-rayTM/DVD diskovima na taj način možete pogledati u 3D, za još veći užitak uz gledanje.

SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370 i SC-BTT362 uključuju down-firing subwoofer, koji generira snažan bas zvuk kroz strukturu kojom se zvuk usmjerava prema dolje i port s kojim se iskorištava odbijanje zvuka od poda.

SC-BTT775

SC-BTT770

SC-BTT370

SC-BTT362

SC-BTT270

SC-BTT262

Prva četiri modela imaju Skype™ funkciju, koja korisnicima omogućava da se povežu s prijateljima i rodbinom širom svijeta na bilo kojem kompatibilnom TV-u. I kad nisu kući, praktična funkcija Auto Answering Video Message prima ulazne pozive i snima video poruke.

Ovi modeli imaju i dva HDMI ulaza, uz jedan HDMI izlaz za igraću konzolu i povezivanje set-top boks-a. Budući da HDMI ulazi imaju funkciju Standby Pass Through, signali iz priključenih uređaja propuštaju se kroz jedinicu čak i kad je sistem kućnog kina isključen.

Svi novi sistemi imaju integriran univerzalni priključak za iPod/iPhone**, čak i s modernim, ultra tankim glavnim komponentama. Ovo omogućava korisnicima da reproduciraju muziku ili prenose videozapise i uživaju u visokom kvalitetu s iPod/iPhone uređaja. Univerzalni priključak također ima digitalni muzički priključak za vir muzike, da bi se smanjila degradacija zvuka. To omogućava korisnicima da uživaju u čistom zvuku omiljenih melodija s iPod uređaja, čiji je zvuk iznimno vjeran originalu.

Novi modeli imaju poboljšane funkcije za jednostavno korištenje, kao što je interna mogućnost bežičnog LAN povezivanja, da bi u IP sadržaju poput VIERA CAST2 i BD-Live mogli uživati bez povezivanja s LAN kablom***. Preko posebne strane VIERA CAST funkcije također možete provjeriti vremensku prognozu i burzovne informacije na drugim stranicama.

* Skype video poziv zahtjeva pristup širokopojasnoj internetskoj vezi, kao i kameru, kompatibilnu s funkcijom Skype za video pozive, koja je dostupna kod Panasonic-a i prodaje se odvojeno.

** Oznake “Made for iPod” i “Made for iPhone” znače da je uređaj kreiran posebno za povezivanje sa iPod-om ili iPhone-om. Tako proizvođač jamči da uređaj ispunjava standarde izdrživosti kompanije Apple. Apple nije odgovoran za djelovanje tog uređaja, ili njegovu skladnost sa zaštitnim i upravnim standardima. Molimo uzmite u obzir da korištenje ove dodatne opreme s iPod ili iPhone uređajem može utjecati na rad bežične mreže. iPhone, iPod, iPod classic, iPod nano i iPod touch su robne marke kompanije Apple Inc., registrirane u SAD i drugim zemljama.

*** Nisu sve VIERA CAST funkcije dostupne na svim VIERA® HDTV-ima s omogućenom uslugom VIERA Connect i Blu-ray diskTM plejerima s omogućenom funkcijom VIERA CAST zbog specifičnih tehnoloških zahtjeva za aktivaciju pojedinih aplikacija. Dostupnost specifičnih aplikacija i kompatibilnost bit će objavljeni kasnije. Za pristup VIERA CAST funkcijama potrebna je širokopojasna internetska veza. Korištenje VIERA CAST funkcionalnosti se ne plaća, ali neke VIERA CAST usluge imaju posebnu strukturu plaćanja.

*** Potrebno je bežično LAN okruženje.

Neke nove video funkcije novih Blu-ray disk sistema kućnog kina uključuju:

1. Kinematografski kvalitet slike s tehnologijom True to Cinema

Panasonic već duže razdoblje surađuje s Hollywoodskim filmskim studijima u svom laboratoriju u istraživanju tehnologija za reprodukciju slike. Ove aktivnosti su nam omogućile akumulirati znanje potrebno za vjernu reprodukciju originalnih filmskih slika na Blu-rayTM diskovima. Unoseći te tehnologije u naš Blu-ray diskä proizvod, omogućili smo prikazivanje 2D slika na vrlo visokom nivou. Sada smo te napredne 2D tehnologije prenijeli direktno u reprodukciju 3D filmova, da bismo postigli istinski prekrasne slike sa još stvarnijim realizmom, dubinom i teksturom. Kvalitet zvuka također je unaprjeđen, da bi odgovarao istom kvalitetu slike, što dodatno pojačava ljepotu i snagu slika.

2. FULL HD 3D Blu-ray diskTM reprodukcija

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

Napredne tehnologije 2D slike, akumulirane tijekom godina u Panasonic-ovom Hollywoodskom laboratoriju (PHL), koriste se i za reprodukciju 3D slike, da bi se ove slike visokog kvaliteta približile originalnom filmskom kvalitetu. Živopisne 3D slike s dramatičnim učincima preskakanja i poboljšane dubine, sjaja i teksture prelijepo su reproducirane.

3. Adaptive Chroma Processing

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

Adaptive Chroma Processing je tehnologija za obradu slike u visokom kvalitetu, razvijena za preciznu obradu svakog piksela video signala u vertikalnom i horizontalnom smjeru na Blu-ray disku™. U poređenju sa modelima 2010. godine, vertikalno procesiranje podataka o boji pojačano je 1,5 puta. Ovo omogućava tehnologiji Adaptive Chroma Processing da vjerno reproducira boje.

4. 2D-3D konverzija

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

2D-3D konverzija omogućava pretvaranje slika sa DVD i Blu-ray™ diskova u 3D sa prirodnom percepcijom dubine. Svoju dragocjenu zbirku filmova na 2D Blu-rayTM/DVD diskovima na taj način možete pogledati u 3D, za još veći užitak uz gledanje.

5. Kontrolor 3D efekta

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

Kontrolor 3D efekta omogućava umjerene učinke preskakanja 3D slika. Također vam omogućava da prilagodite dubinu, da biste mogli gledati prostrane slike i uživati u filmovima sa upravo onim 3D efektima, koje ste željeli.

6. Konverzija u Full HD (New P4HD)

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

Konverzija u Full HD omogućava da filmovi standardne rezolucije na DVD diskovima također postižu Full HD kvalitet. Slika se inteligentno analizira da bi se procesiranje pojedinih piksela optimiziralo.

Neke nove audio funkcije novih Blu-ray disk sistema kućnog kina uključuju:

1. Kvalitet zvuka vjeran kinematografskom s tehnologijom True to Cinema Sound

Panasonic-ov Blu-ray diskTM sistem kućnog kina razvijen je prema konceptu reproduciranja idealnog prostornog zvučnog okruženja kao u kino dvorani. Funkcija Cinema Surround Plus povećava efekat prostornog zvuka, horizontalno kao i prethodni sistemi, ali ga sada poboljšava i vertikalno.

2. Cinema Surround Plus

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT270)

Virtualni zvučnici koje ostvaruje kinematografski surround kompenziraju nedostatak prostornog učinka, da bi omogućili prirodni prostorni zvuk. Počevši s modelima 2011, isti broj virtualnih zvučnika razmješten je u vertikalnom smjeru kao i u horizontalnom smjeru. To omogućava poboljšan prostorski efekat, ne samo horizontalno, već i vertikalno, da biste mogli uživati u omiljenim filmovima s dinamičkim zvukom, kakvog još nikad prije niste doživjeli.

3. Pure Direct Sound zvučnik

(SC-BTT775, SC-BTT770)

Široka kućišta zvučnika često proizvode neželjeno odbijanje zvuka od pregrade. Tanko kućište smanjuje neželjeno odbijanje, čime se poboljšava visoki kvalitet čistog, direktnog zvuka.

4. Zvučnik s funkcijom protiv deformacija

(SC-BTT370, SC-BTT362)

Zvučnik s funkcijom protiv deformacija koristi neujednačenu debljinu zadnje površine membrane. Neujednačena debljina smanjuje rezonancu i proizvodi čist zvuk s minimalnom razinom šuma.

5.     Digitalni pojačivač za čist zvuk

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

Digitalni pojačivač za čist zvuk analizira razliku između ulaznog i izlaznog audio signala i brine za odgovarajuće podešavanje, da bi izlazni signal imao isti nizak nivo deformacije kao i ulazni signal. Ovo daje zvuk, koji je iznimno vjeran originalnom viru zvuka.

6.     Down Firing subwoofer

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362)

Down Firing Subwoofer generira snažan bas zvuk kroz strukturu kojom se zvuk usmjerava prema dolje i port s kojim se iskorištava odbijanje zvuka od poda.

7. Digitalni muzički priključak za iPod/iPhone

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

Digitalni muzički priključak iPod ili iPhone uređaja također omogućava kompaktnom sistemu kućnog kina da procesira muzičke signale u njihovom originalnom digitalnom obliku. Ovo eliminira degradaciju zvuka zbog digitalno/analogne konverzije i prijenosa. To omogućava korisnicima da uživaju u čistom zvuku omiljenih melodija s iPod uređaja, čiji je zvuk iznimno vjeran originalu.

8. Digital Tube Sound

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

Panasonic je više godina istraživao zvuk vakuumskih cijevnih pojačala. To nam sada omogućava vjernu simulaciju osobina izrazitog i toplog, ugodnog zvuka kanalnih pojačala. S ovom funkcijom možete uživati u 6 različitih načina zvuka iz vakuumskih cijevi različitih osobina.

Neke funkcije novih Blu-ray disk sistema kućnog kina za jednostavno korištenje uključuju:

1. HDMI ulaz

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362)

Glavna jedinica ima dva HDMI ulaza. S njima možete lako i jednostavno povezati set-top boks, igraću konzolu ili druge uređaje na sistem kućnog kina preko HDMI. Funkcija Standby Pass Through također prikladno dozvoljava propuštanje signala iz priključenih uređaja kroz sistem kućnog kina do televizora i kad je sistem kućnog kina isključen.

2. Ugrađen Wi-Fi sistem

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362)

Wi-Fi sistem je ugrađen u glavnu jedinicu, stoga možete uživati u VIERA CAST i BD-Live sadržaju bez LAN kabla ili bežičnog LAN adaptera.

*Potrebno je bežično LAN okruženje.

3. Moderan novi GUI

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

Moderan i jednostavan dizajn menija postignut je koristeći velike ikone i ilustracije. Upravljanje je jednostavnije i za sistem kućnog kina, koji koristi jednostavan meni. To je jednostavno, čak i za početnike. Također se može povezati s iPod ili iPhone uređajem, i prikazati naslove i slike uz muziku, spremljenu na iPod uređaju, na velikom TV ekranu.

4. ARC (Audio Return Channel)

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

Sistem kućnog kina je kompatibilan s funkcijom ARC (Audio Return Channel). ARC omogućava primanje signala s TV-a, uz već postojeću HDMI funkciju za slanje audio/video signala na TV preko samo jednog kabla. Ova funkcija pojednostavit će povezivanje, budući da eliminira audio kabal između audio izlaza televizora i audio ulaza glavnog uređaja.

* Potreban je TV koji je kompatibilan s funkcijom ARC.

5. Tanka glavna jedinica

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

Dizajn i veličina glavne jedinice odlično odgovaraju bilo kojem tankom, modernom TV ormariću za TV s pljosnatim ekranom.

Neke od drugih funkcija novih Blu-ray disk sistema kućnog kina uključuju:

1. SkypeTM video pozivi

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362)

Skype funkcija vam omogućava da uživate u vizualnoj komunikaciji na velikom ekranu s rodbinom i prijateljima koji su daleko, prikazujući njihove slike na televizoru. I kad nisu kući, praktična funkcija Auto Answering Video Message prima ulazne pozive i snima video poruke. Neka Panasonic-ova kućna kina, kompatibilna sa funkcijom Skype, prošire vašu komunikaciju iz dnevne sobe na svijet.

2. VIERA CAST

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

VIERA CAST funkcija dodatno je poboljšana funkcijom Skype. Preko posebne strane VIERA CAST funkcije dostupni su i drugi sadržaji. Također možete provjeriti vremensku prognozu i burzovne informacije na drugim stranicama.

Obavezno nadogradite ugrađeni program kad se na ekranu pojavi upozorenje za nadogradnju ugrađenog programa. Bez nadogradnje ugrađenog programa nećete moći koristiti VIERA CAST funkciju.

• Početna strana VIERA CAST funkcije može se promijeniti bez prethodnog upozorenja.

• Servisima VIERA CAST funkcije upravljaju njihovi pojedini ponuđači, zato može doći i do privremenog ili trajnog prekida pojedinog servisa bez prethodnog obavještenja. Iz tog razloga, Panasonic ne nudi nikakvu garanciju za sadržaj ili kontinuitet servisa.

• Sve funkcije internetskih strana ili sadržaja servisa možda neće biti dostupne.

• Neki sadržaji možda nisu prikladni za određene gledaoce.

• Neki sadržaji mogu biti dostupni samo za pojedine zemlje i predstavljeni samo na određenim jezicima.

• Google, Picasa i YouTube su robne marke Google Inc. u SAD i/ili drugim zemljama.

• Bloomberg je registrirana robna marka kompanije Bloomberg L.P.

• Zahtjev usluge širokopojasne internetne veze.

• Drugi nazivi kompanija i proizvoda su robne marke njihovih pojedinih vlasnika.

3. DLNA

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

Koristeći DLNA tehnologiju, Blu-ray Disc™ sistemi kućnog kina imaju pristup do datoteka na PC*-u s podrškom za DLNA Server ili snimačima visoke rezolucije (DIGA)**. Jednostavnim povezivanjem u kućnu mrežu (LAN) možete uživati u AVCHD, WMV, DivX, JPEG i MP3 sadržajima na svom računaru ili AVCHD datotekama i snimljenim emisijama na uređaju DIGA**.

* Potreban je operacijski sistem Windows 7. Mogućnost reprodukcije može ovisiti o performansama računara.

** Za snimač je potrebno žično povezivanje na bežični LAN ruter.

4. Mogućnost povezivanja iPod/iPhone uređaja

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

Integrirani priključak za iPod/iPhone odličan je način za uživanje u muzici, videozapisima ili fotografijama s vašeg iPod ili iPhone uređaja. Spisak sadržaja iPod/iPhone uređaja možete prikazati na TV ekranu, a sa daljinskim upravljačem sistema kućnog kina ili televizora VIERA možete ih odabrati i reproducirati.

*Ako želite prikazivati sadržaje sa iPod/iPhone uređaja (video/fotografije), kompozitnim video kablom povežite sistem domaćeg kina sa svojim televizorom. Spisak je namijenjen samo za muziku i video. Reprodukcija fotografija nije podržana od strane VIERA daljinskog  upravljača. Ako želite reproducirati fotografije, koristite direktno iPod.

5. Preglednik SD Image Viewer

(SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370, SC-BTT362, SC-BTT270, SC-BTT262)

SD prorez vam omogućava da uživate u fotografijama i videozapisima, snimljenim LUMIX digitalnim fotoaparatom ili HD videokamerom, na vašem velikom Full HD TV ekranu u HD kvalitetu (1920×1080 rezolucije). Preglednik SD Image Viewer također vam omogućava da uživate u 3D fotografijama (MPO) i videozapisima (AVCHD), snimljenim 3D-kompatibilnim digitalnim fotoaparatom ili videokamerom.

* Za gledanje 3D fotografija/videozapisa potrebni su 3D TV i 3D naočale.

Adsense

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Pa i lazu manje vise, 1000w ili vise i sl. nebuloze, plastika, zvucnici od 4cm. znas nasta mislim, ali ko voli neka izvoli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!