Home » Vijesti » Studije » Studija: većina kupaca istražuje preko interneta, ali ipak kupuje u dučanima

Studija: većina kupaca istražuje preko interneta, ali ipak kupuje u dučanima

Dolaskom interneta i online kupovine maloprodajna industrija se zauvijek promijenila, no, većina kupaca još uvijek nije spremna kupovati online, unatoč potencijalnoj uštedi.

Prema najnovijem istraživanju NPD grupe, veliki broj američkih kupaca vrši online istraživanje za potrošačku elektroniku prije kupnje, iako se većina ipak odluči za realizaciju kupnje u dučanima.

Samo se trećina kupaca izjasnila da bi kupila računala i razne softvere preko interneta, dok je još manji postotak spreman na taj način kupiti e-čitače, digitalne kamere, pametne telefone i ostalu elektroniku.

Televizori imaju najmanji postotak realizirane online kupnje, s par ispitanika koji su naglasili da bi kupili TV preko interneta.

Izvor: SmartBrief

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

7 komentara

  1. Ja radim suprotno, informiram se i pogledam proizvod u trgovini, a kupim ga preko pouzdane internet trgovine.

  2. Ja sam slijepo vjerovao recenzijama i nisam pogriješio pri odabiru i kupnji – sve preko interneta.

  3. moram na ove gluposti reagirati ti vjeruj plaaenim recenzijama a ja au vjerovati instiktu,još nijednom nisam loš proizvod kupio,zalomi se koja sitna greška ali to je sve rock en roll

    • Slazem se sa tobom vecina recenzija je placena, i nerealna pa ako postipis po njima cesto se debelo prevaris, lijepe oci pa sam probas, malo testiras, poneses neki snimak koji znas i sl.

  4. Ma dajte molim vas. Pa nije svaka recenzija plaaena. TV sigurno neaeš kupiti “na oko”, pa nisu to cipele.

  5. Zavisi, ako imas poznanika u prodavnici pa te pusti da doneses player, pa malo vise probavas u svakom slucaju prije nego zato sto ga j eneko nahvalio, a dobio ga na poklon nakon recenzije, ili je primio lovu da ga malo pohvali, realno recezija moze biti samo smjernica za kupovinu, ali nikako bezrezervna preporuka,a i cipele probam a ne samo gledam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*