Audio-video uređajiSony (Japan)Vijesti

Intelligent Core LED – Sonyjev odgovor na Philipsov Ambilight?

sony-intelligent-core-led

Sony je na CES sajmu u Las Vegasu prezentirao nove televizore iz Bravia serije koji će se pojaviti ove godine na policama trgovina. Uz modele danas već standardne Full HD rezolucije, Sony je predstavio i nekoliko Ultra HD modela, kao i osvježene Triluminous tehnologiju za bolji prikaz boje i detaljnost prikaza (svi se sjećamo Sonyjevog slogana koji aludira na nenadmašne boje “Colour.like.no.other”), no svakako jedan od detalja koji valja istaknuti jest uvođenje ambijentalnog osvjetljenja koje se prilagođava sadržaju na ekranu, a kakvo smo do sada vidjeli samo na Philipsovim Ambilight modelima.

Informacija za sada nema mnogo, te se osim na službenim fotografijama Intelligent Core LED funkcija navodi se još u kratkoj crti u promotivnim materijalima:

Intelligent Core LED osvjetljenje koje mijenja boju ovisno o sadržaju koji gledate te pretraživanje i reprodukciju sadržaja na zaslonu i dobit ćete asortiman televizora koji izgledaju elegantno gdje god da ih stavite.

sony-intelligent-core-led-detail

Prema fotografijama čini se kako će LE diode biti postavljene odmah ispod logotipa i obasjavati prostor unutar okruglog stalka. Korisnik bi trebao imati više opcija za kontrolu ove funkcije jer prema video materijalima koje smo pronašli na internetu, LE dioda se može lagano paliti i gasiti u jednoj boji, odnosno neovisno o sadržaju koji se prikazuje na ekranu:

sony-intelligent-core-led-d
Demonstracija na CES sajmu pokazuje pulsirajuće plavo LED osvjetljenje.

Prema video materijalima, čini se kako će osvjetljenje biti u najmanju ruku suptilno, te se nikako neće moći mjeriti s Philipsovim Ambilightom koji ima funkciju stvaranja efekta većeg zaslona od njegovih fizičkih gabarita. Sve u svemu zgodan detalj, no ne i inovacija.

Intelligent Core LED funkcija je dio Sonyjevog “Sense of Quartz” dizajna koji će krasiti modele za 2013. godinu. Sony kombinira bezvremenske geometrijske forme s monolitnim panelom i okruglom bazom kako bi izrazio čistoću i jednostavnost svojeg dizajn. Iako bi se po fotografijama dalo zaključiti kako će LED osvjetljenje biti postavljeno duž cijelog okvira, detaljnije fotografije to osporavaju:

sony-sense-of-quartz
Plava boja na skošenju stranica neće emitirati svjetlost kao “jezgra” ispod logotipa.

Sonyjeva funkcija će biti dostupna na modelima najviših serija, uključujući Ultra HD seriju X9000A i serije W90 i W80. Dostupnost se očekuje tijekom proljeća.

Izvor: Sony.hr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!