Home » Vijesti » 3D » LG lansira 20″ 3D LED monitor bez naočala

LG lansira 20″ 3D LED monitor bez naočala

LG Electronics snažno podržava 3D TV kategoriju, te je sada usmjerio napore na jednu drugu kategoriju 3D video tehnologija: računalne zaslone.

Tvrtka je nedavno predstavila 20″ 3D monitor bez naočala, D2000. LG navodi da se može koristiti za reprodukciju filmova, igara i slika u 3D-u, sve bez potrebe za nošenjem 3D naočala.

“S cijelom linijom 3D Televizora, laptopa, projektora i smartphonea, LG Electronics je daleko najveći lider u industriji svega vezanog uz 3D,” kaže Si-hwan Park, potpredsjednik odjela za monitore u LG Home Entertainment Company. “LG-jeva pozicija je uvijek bila takva da 3D s vremenom mora funkcionirati bez naočala. D2000 je pogled u ono što nam budućnost nudi.”

D2000 koristi kombinaciju parallax barrier 3D tehnologije proslavljenu od strane MasterImage 3D-a i eye-tracking tehnologije gdje kamera postavljena na monitoru precizno prati smjer u kojem oči korisnika gledaju i automatski se prilagođava svakom oku.

Zaslon je Full HD tipa, podržavajući rezoluciju od 1920×1080 piksela te postoji mogućnost spajanja na njega koristenjem ugrađenog HDMI-ja i dual-link DVI priključaka.

D2000 biti će prvo predstavljen Južno-Korejskom tržištu, pod nazivom DX2000. Prema tvrdnjama LG Electronicsa, postoje planovi lansiranja zaslona na druga tržišta krajem godine.

Izvor: Bright Side Of News

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

2 komentara

  1. 24″ bi bila taman velicina za uzivanje u 3Du, full HD na 20″ ipak nije toliko cool.

  2. Dobro je sto netrebaju cvike, ovako nesto ipak ima velike sanse za uspjeh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*