3DVijesti

LG lansira 20″ 3D LED monitor bez naočala

LG Electronics snažno podržava 3D TV kategoriju, te je sada usmjerio napore na jednu drugu kategoriju 3D video tehnologija: računalne zaslone.

Tvrtka je nedavno predstavila 20″ 3D monitor bez naočala, D2000. LG navodi da se može koristiti za reprodukciju filmova, igara i slika u 3D-u, sve bez potrebe za nošenjem 3D naočala.

“S cijelom linijom 3D Televizora, laptopa, projektora i smartphonea, LG Electronics je daleko najveći lider u industriji svega vezanog uz 3D,” kaže Si-hwan Park, potpredsjednik odjela za monitore u LG Home Entertainment Company. “LG-jeva pozicija je uvijek bila takva da 3D s vremenom mora funkcionirati bez naočala. D2000 je pogled u ono što nam budućnost nudi.”

D2000 koristi kombinaciju parallax barrier 3D tehnologije proslavljenu od strane MasterImage 3D-a i eye-tracking tehnologije gdje kamera postavljena na monitoru precizno prati smjer u kojem oči korisnika gledaju i automatski se prilagođava svakom oku.

Zaslon je Full HD tipa, podržavajući rezoluciju od 1920×1080 piksela te postoji mogućnost spajanja na njega koristenjem ugrađenog HDMI-ja i dual-link DVI priključaka.

D2000 biti će prvo predstavljen Južno-Korejskom tržištu, pod nazivom DX2000. Prema tvrdnjama LG Electronicsa, postoje planovi lansiranja zaslona na druga tržišta krajem godine.

Izvor: Bright Side Of News

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!