Audio-video uređajiLCDRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija [2DTV LCD]: Philips 40PFL6606H (40in/102cm)

DODATNE ZNAČAJKE

Philips 40PFL6606H pripada porodici pametnih televizora, te nudi slijedeće dodatne značajke:
 • Net TV

Internet orijentirana platforma s raznim servisima, od socijalnih mreža, video servisa, pa do kanala za kuhanje i prikaz stanja u prometu putem TomTomovog servisa.

 • multimedijalni reproduktor

Putem USB priključka moguće je gledati danas popularne video formate do rezolucije 1080p, slušati MP3 glazbu i pregledavati fotografije. Podržani su NTFS i FAT32 datotečni sustavi.

 • e-Manual

Digitalne upute dostupne su na dediciranoj tipci na daljinskom upravljaču, te nude razne informacije o mogućnostima televizora.

 • demonstracija ugrađenih algoritama

Demonstracija koja na jednoj polovici prikazuje sliku bez pojedinog Pixel Plus HD algoritma, a na drugoj s aktivnom opcijom.

Test čitanja formata preko USB-a

 

Format/i Rezultat
Video
DivX/Xvid, DivX HD – 10 filmova različitih veličina, rezolucije, audio zapisa i verzije codec-a DivX filmove s Dolby Digital zapisom reproducira, DTS ne reproducira
Matroska (MKV) – 4 filma različitih rezolucija (SD, 720 i 1080p), s više audio zapisa i integriranim titlovima reproducira većinu ako nemaju DTS audio zapis, do 90Mbps glatka reprodukcija, no kod ponekih uzoraka primjetno trzanje i preskakanje slike
M2TS i M2T – demo materijali s Demo-world.eu stranice i video snimci HD digitalnom kamerom ne reproducira
MOV (snimke kamerama i fotoaparatima), WMV .mov ne reproducira, neke .wmv zapise reproducira
Ogg Theora (SD i HD) ne reproducira
Audio
MP3 – fiksni bitrate 160 kbps, varijabilni s prosjekom 188 kbps i jedan od 320 kbps reproducira
OGG, APE, FLAC – nekoliko datoteka ne reproducira
WAVE, stereo i višekanalni ne reproducira
DTS i DD 5.1 (lossy) reproducira samo DD
DTS HR i MA ne reproducira
Dolby Digital Plus / TrueHD 5.1 i 7.1 ne reproducira
Slike
Slikovni formati razne rezolucije JPEG reproducira
ISO Ne reproducira

Podržani su FAT32 i NTFS datotečni sustavi, tako da možete povezati praktički bilo koji USB disk i uživati u gledanju video zapisa do 1080p rezolucije. Iako je MKV podržan, nismo zadovoljni reprodukcijom zbog nestabilnosti, ograničenosti na Dolby Digital i nemogućnosti prikaza podnaslova, kako u zasebnoj datoteci, tako i onih unutar Matroska spremnika. DivX također boluje od istih problema – podržan je do 1080p rezolucije, no samo uz MP3 ili Dolby Digital audio, te titlovi nisu podržani. Od ostalih formata tu je podrška za MP3 i JPEG slikovne datoteke.

Philips nažalost nije slušao želje mnogih vlasnika ranijih modela da integrira prijeko potrebnu podršku za podnaslove kod filmova, tako da će korisnici i dalje za kvalitetnu reprodukciju morati nabaviti zaseban uređaj.

Spajanje na PC

Sa spajanjem na PC računalo opremljeno Windows 7 operativnim sustavom i GeForce GTX470 grafičkom karticom nismo imali problema, te smo po povezivanju HDMI – DVI kabelom u trenu dobili sliku na TV-u. Pri “unscaled” prikazu pune HD razlučivosti postignuta je maksimalna oštrina slike, tako da je bilo užitak koristiti ovaj HDTV kao PC monitor velike dijagonale. Kada tome pridodamo malo ulazno kašnjenje (30ms u Cinema predlošku s isključenim filterima i aktivnim dinamičkim pozadinskim osvjetljenjem), jasno je kako će 40PFL6606H biti podjednako dobar ljubiteljima surfanja na velikom ekranu, baš kao i zahtjevnijim igračima.

 

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

14 komentara

  1. TV je vracen, a trenutno nemam pristup galeriji slika sto sam napravio, tako da ne kogu sa sigurnoscu odgovoriti. Koliko se sjecam nije iz Kine. Iduci LG ce biti plazma iz ulazne linije da se zaokruzi low end segment obzirom da smo Samsung i Panasonic obradili.

 1. Primječuje se nevjerovatna suzdržanost kod ove recenzije, kao i kod ex720, ili lg zadnjeg testa :)
  ipak se nije testirala pany plazma
  no hard feelings :-)
  lp

  1. Srednja klasa se obraduje, nema prosotra za euforiju i cuda. Modeli visoke klase ce polako poceti dolaxiti pa a ce biti prostora za hvaljenje, naravno sve sukladno rezultatima testova….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!