Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Samsungova Smart TV platforma dosegla više od tisuću aplikacija i deset milijuna preuzimanja

Samsungova Smart TV platforma dosegla više od tisuću aplikacija i deset milijuna preuzimanja

Korejski div za potroš¹čku elektroniku Samsung Electronics slavi dva velika dostignuća vezano uz svoju HDTV-baziranu aplikacijsku platformu. Radi se o tome da je platforma za Samsungove internetski povezane Smart TV ekrane dosegla prag od tisuću aplikacija i preko deset milijuna preuzimanja.

Statistike pokazuju da Sansungove aplikacije rastu u smislu veličine i popularnosti među potrošačima. Najpreuzimanije aplikacije su one u obliku online videa i kao takve su se pozicionirale na sam vrh i to na regionalnoj i svjetskoj razini. YouTube je definiran kao najpopularnija Smart TV aplikacija u Južnoj Koreji i SAD-u prema podacima.

U veljači prošle godine, Samsung je postao prvi proizvođač na svijetu s TV aplikacijama. Od tada, aplikacijska platforma postala je vrlo popularna, dosežući pet milijuna preuzimanja u svibnju 2011-te, s rastom većim od 100% i prosjekom od 50.000 preuzimanja po danu.

Iako se ovdje radi o zaista impresivnim brojkama, pitanje je hoće li ljudi uopće više gledati televiziju na uobičajen način, ili će svoje Smart televizore početi isključivo koristiti u cilju igranja s aplikacijama.

Izvor: HDTVtest

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

2 komentara

  1. Lijepo ! Kako stoje drugi proizvo?ači ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*