Audio-video uređajiVijestiZanimljivosti

Samsungova Smart TV platforma dosegla više od tisuću aplikacija i deset milijuna preuzimanja

Korejski div za potroš¹čku elektroniku Samsung Electronics slavi dva velika dostignuća vezano uz svoju HDTV-baziranu aplikacijsku platformu. Radi se o tome da je platforma za Samsungove internetski povezane Smart TV ekrane dosegla prag od tisuću aplikacija i preko deset milijuna preuzimanja.

Statistike pokazuju da Sansungove aplikacije rastu u smislu veličine i popularnosti među potrošačima. Najpreuzimanije aplikacije su one u obliku online videa i kao takve su se pozicionirale na sam vrh i to na regionalnoj i svjetskoj razini. YouTube je definiran kao najpopularnija Smart TV aplikacija u Južnoj Koreji i SAD-u prema podacima.

U veljači prošle godine, Samsung je postao prvi proizvođač na svijetu s TV aplikacijama. Od tada, aplikacijska platforma postala je vrlo popularna, dosežući pet milijuna preuzimanja u svibnju 2011-te, s rastom većim od 100% i prosjekom od 50.000 preuzimanja po danu.

Iako se ovdje radi o zaista impresivnim brojkama, pitanje je hoće li ljudi uopće više gledati televiziju na uobičajen način, ili će svoje Smart televizore početi isključivo koristiti u cilju igranja s aplikacijama.

Izvor: HDTVtest

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!