3DVijesti

LG predstavio dva nova 3D monitora s pasivnim naočalama

LG je danas ujutro u Koreji predstavio dva nova monitora jednostavnih oznaka D41P i D42P. Radi se o prvim 3D monitorima koji LG-jevu vlastitu Film Patterned Retarder (FPR) 3D tehnologiju, prvi puta predstavljenu kod ovogodišnjih 3D Cinema televizora o kojima ćemo znati više sutra nakon konferencije za novinare u zagrebačkom Sheratonu. Cinema 3D tehnologija omogućuje jasnije 3D slike uz svjetliju sliku bez titranja karakterističnog za aktivna 3D rješenja. Tu je također i manje izražen crosstalk, te bi se oči trebale manje naprezati kako tvrde predstavnici LG-ja.

Monitori su pune HD rezolucije, 250cd/m2 svjetline u 2D i 100cd/m2 u 3D načinu rada. Dinamički kontrast je deklariranih 5 milijuna naprema jedan uz vrijeme odziva od 5ms, te trenutnu 2D-u-3D konverziju. Monitore je moguće povezati HDMI kabelom obzirom da oba posjeduju HDMI 1.4 sučelje.

LG Cinema D41P (23-inch) i D42P(21.5-inch) 3D monitori su dostupni u Koreji, a početkom lipnja bi se trebali pojaviti u Europi.

Fons: AkihabaraNews

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!